Az Amoris laetitia-családévben a Magyar Katolikus Egyház azokra a párokra is kiemelt figyelmet fordít, akikhez nem érkezik a gyermekáldás. Számukra jelenthet segítséget a cikluskövetés módszereinek ismerete, melyhez kapcsolódóan 2022 őszétől induló cikluskövetést oktatók támogatott képzését hirdette meg a Katolikus Szeretetszolgálat. Az alábbiakban a képzés részleteit közöljük.

A Katolikus Szeretetszolgálat természetes gyermekáldás projektjének keretein belül 2022 őszétől lehetőség van cikluskövetés-oktató képzésen tandíjtámogatással részt venni. Magyarországon négyféle (Billings, Creighton, FEMM Health és Sensiplan) módszer oktatói tevékenykednek. 

A cikluskövetés egy olyan, orvosok által kidolgozott módszer, amely a női hormonális működés egyedi, testi jeleinek megfigyelésén alapul. Megfelelő alkalmazással a nő pontosan tudhatja, hogy mi történik a szervezetében.

2022/2023 őszi félévben igény és lehetőségek szerint indul képzés. Az érdeklődőknek javasolják a www.cikluskovetes.hu honlapon való tájékozódást és a különféle módszerek képzési menetének megismerését.

Érdeklődni és támogatásra jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. A jelentkezők önéletrajzot és egy bemutatkozást Word formátumban küldjenek, és lehetőleg térjenek ki az alábbiakra: • Melyik módszer oktatója szeretne lenni és miért? • Alkalmaz-e valamilyen cikluskövetési módszert? Ha igen, melyiket? • Miért érzi fontosnak a cikluskövetés oktatását, volt-e esetleg korábbi tapasztalata fiatalokkal/nőkkel való felvilágosító munkában? • Hol (földrajzilag) és milyen keretek között (esetleg milyen intézményben) szeretné oktatni a megszerzett tudást? • Rendelkezik-e nyelvvizsgával? (Nem feltétel, de előny.)

Az oktatójelöltek az egyéves oktatóképzés során megismerik:

az ovulációs ciklus reproduktív anatómiáját és fiziológiáját

a ciklikus hormonaktivitást, és megtanulják a hormonok és az egészség közötti kapcsolat fontosságát

a reproduktív egészség alapvető jeleit, és megtanulják, hogyan taníthatók meg a nők saját hormonális és egyéb biológiai jeleik megjelenítésére

a termékenység és meddőség azonosítását és a rendszertelen ciklusok kezelését

a reproduktív folytonosság és a ciklusváltozások okait: mi a normális és mi utal egészségügyi problémára

az általános orvosi állapotok alapjára: mikor kell a nőt orvoshoz irányítani

A támogatott helyek száma korlátozott. Jelentkezésnél előnyt jelent, ha valaki az általa választott módszert felhasználói szinten ismeri vagy annak tanulását megkezdte. Erre a jelentkezésben kérjük részletesen kitérni.

Jelentkezési határidő a támogatásra: 2022. augusztus 1. Túljelentkezés esetén a korábban regisztrálókat részesítik előnyben.

Pécsi Egyházmegye

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 július
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

Nincsenek események

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség