Október első hetében ünnepelték Assisi Szent Ferenc emléknapját és az állatok világnapját a pécsi Szent Mór Óvodában. A programokon keresztül a cseperedő gyermekeket arra nevelik, hogyan óvhatják meg teremtett világunk szépségeit és élőlényeit. Az óvoda beszámolóját szerkesztve adjuk közre.

A Szent Mór Óvodában töltött egy délelőttöt Citrom, a papagáj és Folti, a törpehörcsög. A velük való találkozás, az élmény remek alkalom volt arra, hogy a gyerekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljenek, kialakuljon bennük a szeretet, a gondoskodás érzése.

Középső- és nagycsoportosainknak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szakembere tartott foglalkozást az állatvédelemről, a felelős állattartásról. A játékos feladatokat nagyon élvezték a gyerekek, az élmény mellett sok hasznos ismeretet szereztek.

A Kett-féle padlóképes foglalkozások témája az erdő élővilága, az erdei állatok sokszínűsége és Assisi Szent Ferenc élete volt. A nagyobbak a jóságos szerzetes Ferencesek utcájában található szobrához is ellátogattak hálaadó énekkel és imával.

A teremtett világ védelme, a környezet megóvására való nevelés a családok és az óvodai közösség szoros együttműködésével a leghatékonyabb, ezért közös alkotásra hívtuk családjainkat. Terményekből készítettek ötletes, kreatív állatkákat, melyeket nagy szeretettel állítottunk ki az óvoda aulájában.

Mások segítése, az adakozás, a segítségnyújtás örömének megélése is fontos küldetésünk. Hagyomány óvodánkban, hogy Assisi Szent Ferenc emléknapjához kapcsolódóan egy állatmenhelynek gyűjtünk adományokat. Idén a Baranyai Radikális Állatvédő Alapítvány kis lakói javára szerveztünk gyűjtést.

Szöveg, fotó: Hernesz Barbara óvodapedagógus

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség