Sorsunk rendeltetése és a sodródás témakörét járták körbe a hetedik-nyolcadik osztályosok Mohácson, a Park Utcai Általános Iskolában szeptember végén megtartott hitéleti projektnapon. A diákok Szabó Balázs gospel zenésszel és Szőke Tiborral, a NAPiGE honlap megálmodójával beszélgettek elbukásról, talpra állásról, függőségről és az onnan való kiútkeresésről. Az iskola beszámolóját közöljük.

A filmbéli Forrest Gump gondolatának fényében járta körbe hetedik-nyolcadik évfolyamunk a rendeltetés és sodródás témakörét a szeptemberi hitéleti pojektnapon. Vendégeinkkel, Szabó Balázs gospel zenész énekessel és Szőke Tiborral, a NAPiGÉK megálmodójával beszélgettünk sodródásról, elbukásról, talpra állásról, kiút keresésről a függőségekből, továbbá a Szabadító és a szabadulás, a küldetés és rendeltetés megtalálásáról. 

 P1010254

Szabó Balázs gyerekkora egy részében úgy gondolta, köszöni, de nem kér Isten barátságából. Sok kanyar után - melyek között a drogfogyasztás is szerepelt - így vall: „Világossá vált számomra, hogy a hit megkerülhetetlen az életemben, így a zenei témát illetően a gospel témájú zene lett az az irány, ahol igazán otthon vagyok, és amivel úgy érzem, valóban tudok adni.”

 453 P1010250

Szőke Tibor, iskolai drogprevenciós előadó hosszú évek drogfogyasztása után találta meg a szabadulást, a Szabadítót: „Életem egy szakaszában nem a jó megoldást választottam a küzdelmeim megvívásában, de ez nem betegség, hanem rossz döntések sorozata. Épp ebben látom a megelőzés óriási szerepét, hiszem, hogy előadásaimmal sok fiatalt tántoríthatok el attól, hogy megjárja ezt az utat”. Útkeresésében apró kis cédulákat kezdett el írni, eleinte kézzel, hogy személyesebben érintse meg vele az embereket. Örömet, derűt és szeretetet akart adni, mert úgy látta, hogy ez hiányzik a legtöbb embernek. Így születtek meg a NAPiGÉK.

P1010244

A projektnap során rendhagyó osztályfőnöki órákra, pizzasütésre, koncertre és közös imádságra is sor került. Nyolcadikosaink így vélekednek a projektnapról:

A mai nap legfontosabb gondolata számomra az, hogy Isten a legjobb barát, és bármiből ki lehet jönni, csak akarni kell, és ebben Isten segít.”

„A legszebb élményem ma az volt, hogy megismertem embereket, akik segítettek elgondolkodni az élet értelmén.”

„Tanulságos volt az, hogy a drog nem boldogít!”

„Reményteli az, hogy lehet hibázni, de azt ki is lehet javítani.”

„Hálás vagyok azért, mert Isten feltétlenül szeret!”

Az intézmény köszönét fejezi ki a Pécsi Egyházmegyének a támogatásért, továbbá Kresz-Gundrum Ágotának a rendezvény megvalósításáért. A napról egy rövid

, mely az intézmény YouTube-csatornáján megtekinthető.

Szöveg: Kresz Gundrum Ágota hitoktató
Fotó: Kovács Gergely sajtóreferens

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség