Felföldi László pécsi megyéspüspök február 16-án hivatalában fogadta a lelkipásztori látogatáson Magyarországon tartózkodó delegációt.

A westminsteri érsekség képviseletében Paul McAleenan, a westminsteri érsekség segédpüspöke, az egyházmegyei karitász felelőse és az etnikai lelkészségek koordinátora, Michael Dunne, a westminsteri érsekség kanonoka, az oktatási bizottság elnöke, Csicsó János angliai főlelkész, pécsi egyházmegyés pap, valamint gróf Hadik András ügyvéd, a brit Máltai Lovagrend tagja az ukrán-orosz háború elől hazánkba érkező menekültek ellátása kapcsán tájékozódott a Katolikus Egyház karitatív tevékenységéről, valamint az érkezők ellátására tett kormányzati intézkedésekről.

Westminster 05

A küldöttség Budapesten kezdte meg hivatalos látogatását február 13-án, majd útjuk során ellátogattak Nyíregyházára, Szegedre és Pécsre, valamint az ukrán-magyar, később pedig a szerb-magyar határra is.

A Pécsi Egyházmegye püspöki székhelyén február 16-án megbeszélést folytattak Felföldi László megyéspüspökkel, Máger Róbert püspöki irodaigazgatóval és Kovács József püspöki titkárral a püspöki hivatalban.

Westminster 24

Pécsett tartózkodásuk idején ellátogattak a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolába és a Szent Mór Iskolaközpontba, ahol tájékozódtak az intézményekben folyó oktatási-nevelési tevékenységekről, a művészeti oktatás nevelésben betöltött jótékony hatásairól, továbbá az iskolák működtetésének finanszírozási kérdéseiről.

Westminster 37

Az iskolalátogatást követően megtekintették a belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templomot, a Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházat és a Magtár Látogatóközpontot, majd február 17-én a delegáció visszaindult Londonba.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség