Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezett családi napot a Komlói Római Katolikus Plébánia június 4-én a Sikondai Pihenőparkban.

A családi napon mintegy ötszázan fordultak meg, melyhez kapcsolódva Dallos Tamás plébános elmondta: „Ez is mutatja, hogy ma az egyik legnagyobb hiánycikk az életünkben a minőségi idő, a találkozások, beszélgetések és a játék. Ez a délután a találkozás öröméről, a családokról és az egyházközségről szólt, ami befogadója a bármely életállapotban élő embereknek. Jó volt látni az önfeledt örömet, amit a gyerekeknek a csapatban sportolás és játék, azt a felnőtteknek, idősebbeknek az egy asztal körüli étkezés, beszélgetés adja meg. Sok jószándékú ember önkéntes munkája van a családi napunk mögött, akik fontosnak tartották ezt az eseményt. Nagy köszönet illeti őket!”

kcsn8

A családi nap már a kora reggeli órákban elkezdődött a közös ebéd főzésével elkezdődött Polics József polgármesternek és segítőinek köszönhetően. A megnyitó szentmisére zsúfolásig megtelt a komlói templom. Dallos Tamás plébános szentbeszédében utalt rá, hogy amikor Isten kinyilatkoztatja nekünk önmagát, mint szentháromságos közösséget, akkor azt is üzeni, hogy az embereknek sem egyedül, magányos szigetként kell boldogulniuk a világban, hanem mindig egy közösség tagjaiként.

kcsn14

A családi nap programjaiban a helyi kulturális és sportkörök színesítették az együttlétet. Láthatták a Fekete Lang Egyesület és a Cha Che Rom Zenekar műsorát, majd a Pöndöly Néptáncegyüttes mutatott be mezőpaniti táncokat, végül a Villa Complov SC vívói ismertették meg a résztvevőkkel a párbajtőrvívás részleteit. Eközben a gyerekeket futball, tollas, ugrálóvár, erdei számháború és sok más aktív tevékenység várta, az alkotókedvűek pedig kézműves foglalkozásokba kapcsolódhattak be.

Szöveg és fotó: Komlói Plébánia

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség