A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi csoportja rekord létszámú önkéntes részvételével október 12-én tartotta a havonta esedékes találkozóját.

Lovász László Rajmund OFM kórházlelkész meghívására a Hunyadi úti plébánia kertjében gyűltek össze a 22 fős, rekord létszámú csapattal, mert az eredményes toborzásoknak köszönhetően sok új önkéntes beteglátogató-jelölt is részt vett az októberi találkozón.

A résztvevők megosztották egymással, hogy hol tartanak az önkéntessé válás folyamatában, majd a gyakorlatra már szert tett beteglátogatók osztották meg a szolgálathoz kapcsolódó személyes élményeiket.

KL1

Kapitányné Légrádi Éva, a kórházlelkészség pécsi koordinátora a segítő kapcsolat teológiai alapjairól és szakaszairól adott ismertetőt, melyhez kapcsolódóan Rajmund atya olvasta fel a Szentírásból az emmauszi tanítványok történetét, kiemelve a leírás azon részét, melyben a két tanítvány - fájdalmukból kitekintve - felismeri a Mestert, az értük meghalt és föltámadt Krisztust (Lk 24,13-35).

Az evangéliumi szakasz értelmezése segítséget nyújtott a résztvevők számára, hogy a lelkigondozói, beteglátogatói kapcsolat folyamatának egyes szakaszait: a jelenlétet, a meghallgatást, az értelem keresését és az ima láthatatlan lépcsőfokait megmászva még inkább meg tudják érteni, át tudják látni szolgálatukat, küldetésük feladatait.

Szöveg és fotó: Kórházlelkészség

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség