A pécsi Szent Mór Iskolaközpont Tagóvodájának számos alkalommal kíséri az imádság az óvodások mindennapjait. Az októberi ünnepi alkalmakról az intézmény óvodapedagógusa írt rövid feljegyzést, melyet az alábbiakban adunk közre.

A pécsi Szent Mór Iskolaközpont óvodásainak életében számos alkalommal kíséri az imádság. Az októberi ünnepi alkalmakról az intézmény óvodapedagógusa írt rövid feljegyzést, melyet az alábbiakban adunk közre.

Hagyományaink szerint október 16-án virágültetéssel emlékeztünk Avilai Nagy Szent Terézre, valamint Brunszvik Terézre. Brunszvik Teréz az első óvoda alapítója volt. Ő ismerte fel, hogy a kisgyermekkori nevelés milyen nagy hatással van egész életünkre. Avilai Nagy Szent Teréz egyháztanítót személyiségének varázsa, mindenkit felvidító jóságos természete emelte példaképpé. Októberben hozzá szállt a gyerekek imája és éneke.

ima szent mor2

Október 18-án, az idei évben is csatlakozott óvodánk minden csoportja az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért” elnevezésű világméretű kezdeményezéshez. A gyerekek a rózsafüzérrel ismerkedtek, közösen imádkoztak és kérték Mária közbenjárását a békéért és a családi egység szentségéért. Középsőseink a székesegyház Mária-kápolnájába is ellátogattak, ahol a hely misztikuma és a grandiózus alkotások láttán tovább erősödött bennük a közösség és a hit ereje.

Szöveg és fotó: Hernesz Barbara óvodapedagógus

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség