A március 9-én immár harmadik alkalommal megrendezett esemény megmozgatta a helyi plébánia minden közösségét. Rosner Zsolt plébános beszámolóját adjuk közre.

Ragyogó napsütésben indultunk a város főteréről délután 1 órakor. A keresztút első fele a városközpontban haladt, ezen a szakaszon az egyházi közösségek több idős tagja és kisgyermekes családjai is részt tudtak venni, és mintegy ötvenen kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb szakaszokra a keresztútba.

Az elmélkedéseket a Házas Hétvége Közösség házaspárjai olvasták családjainkért imádkozva. A bérmálkozásra készülők bekapcsolódtak a körmeneti kereszt és a hangosítás vitelébe. A Rózsafüzér Társulat és a Szent Rókus Karitászcsoport tagjai közül szintén sokan imádkozták végig a 4,5 km hosszúságú utat a Szent Rókus-templomtól a turbéki kegyhelyig.

Volt állomás a hősi emlékműnél, a város ikonikus szobrainál, az elhurcolt zsidó honfitársaink emléktáblájánál és a már elbontott rác templom helyén is. A BázisPont családi centrumnál pihenőt tartottunk. Innen már csak a jobb kondícióban lévők folytatták az utat. A turbéki temetőtől a turbéki kegyhelyig már borús ég alatt, hűségesen imádkozva vonult a csoport kereszttől keresztig a régi búcsúsok útvonalán.

A kegytemplomnál többen várták a keresztalját. Volt, aki az utolsó szakaszra becsatlakozva vonult a bezárt kegytemplomhoz, mely előtt hálaadással és békességgel eltelve, rövid, örömteli beszélgetéssel, kellemes pogácsázással zárta az együttlétet  a záró áldást követően a keresztútjáró közösség.

Az időjárás kitartott, nem ázott el senki, a testvéri segítségnyújtás szép példájaként mindenkinek lett helye visszafelé valamelyik személygépkocsiban. Köszönet a szervezésért, a megvalósítás során nyújtott sokrétű segítségért a közösség minden tagjának!

Szöveg és fotó: Rosner Zsolt plébános és a szigetvári plébánia közössége

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség