A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei március 14-én gyakorlati képzésen vettek részt Trási Edina evangélikus kórházlelkész vezetésével az Egyházmegyei Hivatalban.

A lelkész először egy páros bizalomjátékra hívta a résztvevőket, ahol a pár egyik tagjának becsukott szemmel kellett átérnie az akadályokkal tűzdelt terem egyik feléből a másikba a társa irányításával. Utána cseréltek, hogy mindenki ki tudja próbálni mind a vezető, mind a vezetett szerepét, majd pedig megosztás keretében számolhatott be mindenki a megélt tapasztalatokról, nehézségekről, élményekről.

A játékot szituációs helyzetgyakorlat követte, melynek során különféle kórházi esetek lettek kiosztva. Volt, aki a helyzetekben leírt beteg, mások pedig az őt felkereső önkéntes szerepébe bújva imitálták a kórházi látogatást, amely így segített az önkénteseknek elmélyülni mind a beteglátogató szerepben, mind pedig abban, hogy jobban bele tudják képzelni magukat a különböző élethelyzetű betegek helyébe, érzéseibe.

korhazlelkeszseg szakmai nap2

A helyzetgyakorlatok és a szakmai rész közös imádsággal zárult, majd pedig kiosztásra kerültek a kórházlelkészség logójával ellátott látogatói köpenyek, amelyek a szolgálattevők felismerhetőségét és beazonosíthatóságát fogják a jövőben elősegíteni az osztályokon.

Szöveg és fotó: Kapitányné Légrádi Éva kórházlelkészségi koordinátor

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség