A fogyatékkal élő embertársaink idén a május 24-én megtartott búcsún kérték a Máriagyűdi Szűzanya oltalmát és közbenjárását betegségeik, szenvedéseik és megpróbáltatásaik viselésében.

Az ünnepi alkalomra mintegy 165-en érkeztek a Pécsi Egyházmegye területéről, többek között Szajkról, Bólyból, Kozármislenyből, Siklósról, Pálfáról, Oldról, Belecskáról, Pécsről, Barcsról, Szekszárdról, Bonyhádról és Beremendről.

mgyud fogy bucsu3

A búcsúi ünnepi szentmisét Keresztes Andor mutatta be a kegyhely Sarlós Boldogasszony-bazilikájában. A plébános nagy örömmel és meghatódással teli szívvel köszöntötte a zarándokokat. Elmondta, minden élet érték, minden emberi lét kincs a Jóisten szemében, a kicsinyek és a betegegek pedig külön kicsi kincsek Isten előtt. 

Mi, mindnyájan azt tanuljuk tőletek, hogy a ti szívetekben tiszta és őszinte szeretet van, amit a Jóistentől kaptatok ajándékba. A szép és csillogó, a Jóistenre néző tekintetetek bennünket szégyenbe hoznak, ugyanis sokszor elfelejtjük, hogy a Jóisten szíve bennetek, általatok dobog - fogalmazott a plébános.

mgyud fogy bucsu2

Az evangéliumot a kicsi ember hordozza szívében, tekintetében, ölelésében és a hálájában, ezért az erényt, a szeretet útján való járást tanuljuk tőletek. Az egyik legszebb búcsú a tietek, mert a Jóisten áldása kíséri az életeteket és tanít általatok bennünket is, mert a ti életetek egy kiszolgáltatott élet, amelyre ti mégis nagy szeretettel válaszoltok - fordult a zarándokokhoz Keresztes Andor plébános.

mgyud fogy bucsu1

A búcsús szentmise zenei szolgálatában közreműködtek a pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma diákjai.

mgyud fogy bucsu4

A liturgia zárásaként a résztvevők a Fájdalmas Szűzanya szobra előtt imádkoztak, majd kötetlen szabadtéri foglalkozásokon vehettek részt.

Szöveg: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Máriagyűdi Kegyhely

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség