Bemutatkozik a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola leendő első osztályos tanítója.

Anya3


Régertné Nagy Ildikó
vagyok, a leendő első osztályosok tanító nénije. A Kaposvári Tanítóképzőben végeztem 1986-ban. 1990-óta dolgozom tanítóként és napközis nevelőként a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. Számomra fontos, hogy az ide járó gyerekek jól érezzék magukat, és örömmel jöjjenek az iskolába.

Az iskolakezdés mindenkinek nagy izgalom: gyereknek, szülőnek és pedagógusnak egyaránt.
A mi dolgunk, hogy mindent megtegyünk gyermekeink jövőjének megalapozása érdekében.

A szülő akkor nyugodt, ha biztonságos környezetben tudhatja gyermekét. Ezért célom a nyugodt, szorongásmentes légkör kialakítása, hiszen az új környezetbe való beilleszkedés érzelmi és értelmi törést okozhat. Fontos feladatomnak tartom az óvodából hozott jó szokások továbbvitelét. Játékos módszerekkel, digitális eszközök használatával próbálom a tanórákat érdekesebbé tenni, a gyerekek érdeklődését, kíváncsiságát fenntartani.

Az ismeretek átadása mellett nélkülözhetetlen egymás elfogadása, tisztelete, ezért a nevelésre nagy hangsúlyt fektetek. A példamutatás, a személyes minta kiemelt nevelési feladatom. Vallom, hogy a nevelés fontosabb a tanításnál, a gyerek fontosabb a tananyagnál.

Kapcsolataimban mindig őszinteségre, becsületességre és tiszteletre törekszem. Ezeket az értékeket közvetítem a gyerekek felé. Fontosnak tartom a szülőkkel való együttműködést, a közvetlen kapcsolatot. Törekszem arra, hogy mindig nyitott legyek a változásokra, a modern eszközök használatára, a módszertani sokszínűségre. Sok szeretettel várom a leendő kisiskolásokat a Szent Imre Katolikus Általános Iskolába, ahol játékosan tanulhatnak, kedvükre sportolhatnak a megújult tornateremben, néptáncra és kórusra járhatnak, idegen nyelvet tanulhatnak.

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely