Május 20-ig lehet az iskolákban a 2017/18-as tanév hit- és erkölcstan óráira jelentkezni. Szelléné Fürbach Erika, a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda hitoktatójának írását közöljük.

komlo kodaly hittanorak 01Gyakran kérdezik tőlünk, miről is szólnak a hittanórák, miben más a heti két, órarendi hittan, mint más iskolákban?

Az órák bevezető részén rendszeresen imádkozunk, énekelünk, személyes hangvételű beszélgetésekkel próbáljuk megkeresni a választ az élet kérdéseire. Forrásunk a Szentírás, amit egyre ügyesebben forgatnak diákjaink. A hittankönyvek tartalma évfolyamonként más és más, az alapvető hittani ismeretek mellett erkölcstani, dogmatikai és egyháztörténelmi ismeretekkel is bővül diákjaink tudása. Mindezeket az ismereteket életkornak megfelelő köntösbe öltöztetve tárjuk a gyerekek elé. Gyakran játékos formában, dramatizálással, kooperatív csoportmunkával, kreatív kézügyeskedéssel közelítünk a bibliai témákhoz. Mivel a hittan nemcsak az elme pallérozását szolgálja, hanem a lélek ápolását is, folyamatosan szem előtt tartjuk, mit tenne helyünkben Jézus, és hogy hogyan kapcsolódik az adott téma a gyerekek mindennapi életéhez. Lelkigondozásra, közös vagy egyéni imádságra nyitottak vagyunk tanórákon kívül is.

Az iskolai szentmiséken bármelyik hittanos diák szolgálatot vállalhat, kortól és szereplési gyakorlattól függetlenül, így gyerekeink felolvasnak, ministrálnak a templomban. A „Tücsök" egyházzenei szakkörrel együttműködve gitározunk és énekelünk a liturgikus eseményeken.

Rendszeresen részt veszünk internetes és más hittanversenyeken is. Zarándoklatokon bárki részt vehet, aki szeret kirándulni, és szívesen kilép a hétköznapok taposómalmából egy elmélkedős, lelki töltődéssel teli napra. Nagy népszerűségnek örvend a hittantáborunk, amely megkoronázza az egész éves munkánkat. A „világtól elvonulós" egy hétben mindig más hittanos témát dolgozunk fel, és nem utolsó sorban élményt élményre halmozunk.

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely