2018. március 9-én és 10-én tartották húsvétra felkészítő lelkigyakorlatukat a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola növendékei és tanárai.

nagybojt mohacs 02

A reggeli szentmisén Dallos Tamás káplán a bölcsességet állította a középpontba: a lelki nap kezdetén készítsük elménket, és nyitott szívvel forduljunk Isten felé. A délelőtt folyamán Petkó Tamás szekszárdi plébános tartott lelkigyakorlatot az intézmény diákjai számára. A közös elmélkedés során felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a nagyböjt során 3 dolgot kell szem előtt tartani: a felebarátainkhoz való szeretetteljes közeledésünket (dicsérni, nem szidni); Istennel való kapcsolatunkat (bűnbánat és hálaadás mindennap); és önmagunkhoz való viszonyunkat, amely az önfegyelem gyakorlásában nyilvánul meg.

Délután a lelkigyakorlat a négy mohácsi katolikus intézmény pedagógusainak, nevelőinek részvételével folytatódott a Zárda templomban. Az elmélkedés középpontjában a katolikus iskola és tanár küldetése állt. A feladatunk - hangsúlyozta Tamás atya -, hogy az egész embert formáljuk, értékeket adjunk át, hogy növendékeink boldoggá váljanak a hit által. Nekünk, katolikusoknak „isteni küldetésünk” van, ami sok szenvedéssel is együtt jár. Keresztény emberként életünkkel is példát kell mutatnunk, így a szavainknak és nekünk hinni fognak, és ez a mi nagy felelősségünk! - zárta le gondolatait. Az elmélkedést szentségimádás, majd keresztút és szentmise követte.

nagybojt mohacs 01 BK
Szombaton a szentségfelvételre készülő harmadik, negyedik és nyolcadik évfolyamos diákok vettek részt lelkigyakorlaton. Petkó Tamás elmélkedését követően a kicsik nagyböjti ablakdíszt, könyvjelzőt készíthettek és a fonalgrafikát is kipróbálhatták, a bérmálkozásra készülőknek pedig kiscsoportos foglalkozásokat tartottak a hitoktatók.

Húsvétra készülve Bacsmai László püspöki biztosnak, valamint Dallos Tamás és Petkó Tamás atyáknak köszönhetően mindenkinek lehetősége volt a szentgyónás kegyelmében részesülni a két nap során.

2024 május
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely