Idén április 24-én rendezte meg a pécsi Szent Mór Iskolaközpont Művészetek Napja nevet viselő rendezvényét. Az iskola 15 éve rendezett először hasonló eseményt, 5 éve pedig a Pécsi Nemzeti Színház biztosítja a helyszínt.

muveszetek napja szt mor iskolakozpont 2017 BKÁprilis 24-én zsúfolásig megtelt színházteremben szólalt meg az első produkció, a Kicsinyek Kórusa és a Tanári Kamarazenekar közös produkciója, Händel Júdás Makkabeus című oratóriumának Jöjj, béke nyájas angyala kezdetű duettje. Ezután Domonicsné Nagykéry Zsuzsanna művészeti igazgatóhelyettes üdvözölte a vendégeket, szereplőket. Első köszönete a színház vezetőinek és dolgozóinak szólt, akik ismét mindent megtettek azért, hogy az idei bemutatkozás is látványos, színvonalas legyen. Ilyenkor egy teljes napra a diákoké a ház, de még nagyobb ajándék, hogy az egész technikai személyzet őket segíti munkájával: a rendező, az ügyelő, a színpadmester, a hangosító, a világosító.
Udvardy György megyéspüspök levelének felolvasásával folytatódott a beszéd, amelyben a főpásztor üdvözölte az esemény résztvevőit, szereplőit.
„A zene, a képzőművészet, a tánc a létezés örömét hordozza, kifejezi az emberi természet változatos érzelemvilágát, ugyanakkor értéket teremt. Olyan értéket, amely által alkotó és néző kiemelkedik a mindennapok egyhangúságából, nemesebb gondolkodásra, kapcsolatra lép: az alkotás lelket formáló útjára. Bár személyesen nem lehetek része a sok-sok ajándéknak, szeretettel küldöm főpásztori áldásomat, és imádságos lélekkel kérem a Mennyei Atya gondviselő kegyelmét, hogy szeretetével és Szent Lelke bölcsességével továbbra is kísérje a gyermekek alkotókedvét, növekedését, valamint szüleik, nevelőik imáit, munkáját és életét."

Idén 4 kórus, 5 zenekar és két néptánc csoport lépett fel a színpadon, emellett 7 kisfilmet vetítettek le a képzőművészek munkáiból.

Fotó: Gyöngyösi István

További képek az eseményről itt.

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely