Idén 40 tanuló tesz érettségi vizsgát a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban. Május 4-én az iskola közössége ünnepélyes búcsút vett tőlük. A ballagó diákok az iskolában vették át tarisznyájukat, és ünnepélyesen átvonultak a székesegyházba, ahol 15.00 órakor kezdetét vette az ünnepi szentmise.

DSC 0232Nagy Norbert püspöki biztos a szentmise homíliájában Szent Flóriánról, a nap szentjéről beszélt: több – főleg fiú – gyermek álma, hogy fontos védelmező legyen, tűzoltó, katona, rendőr. Szent Flórián vértanú mindhárom volt egy személyben, ráadásul keresztény, aki őrzi, vigyázza testvéreit, és meghozza értük áldozatát. Példaképe, Jézus is életét áldozta értünk. A szentleckében az Apostolok cselekedeteinek részlete arról szólt, hogy az Etióp kincstárnok kocsiján utazva Izaiás próféta könyvét olvasta, de csak Fülöp magyarázatára értette azt meg. „Érted-e, amit olvasol?" Értitek-e, hogy mit olvashattok az életben? Ebben segítünk nektek, tanárok, szülők, hitoktatók. Jó lenne, ha értenétek a világ kihívásait és hitből fakadó válasz születne bennetek. Mindehhez a nyitott lelket megsegíti a Szentlélek. Legyen inspiráló az egyházhoz tartozás, a tanok, a szentségek hatása.

Ezen gondolatok után a püspöki biztos felolvasta Udvardy György megyéspüspök ballagókhoz és ünneplőkhöz szóló levelét, amelyben biztatja a tanulókat, hogy ne veszítsék el a kapcsolatot a Szent Mór Iskolával, és nézzenek majd be, tekintsék meg a most beindult változások eredményét is. Hitről, gyökerek fontosságáról, magasság és mélység érzékeléséről szólt a levél folytatása, majd áldását küldte a ballagókra Krisztus szeretetében.

DSC 0118

A tizenegyedikesek a közös élmények felelevenítésével búcsúztak, a ballagók nevében Gáspár Kata, Sándor Luca és Réti Márton fogalmazta meg gondolatait. A gimnázium igazgatóhelyettese, Lukács Zsuzsanna beszéde után Gyetvainé Szenczi Erika igazgató Szent Mór Díjat adott át Örkényi Zsuzsannának, Kiss Boglárkának és Tóth Eszternek. Könyvjutalomban idén Réti Márton, Sándor Luca, Gáspár Kata, Martos Hanga, Számel Kata, Horváth Hajnal és Wintermans Katalin részesült, a püspöki dicsérő oklevelet pedig Mihovics Szebasztián vehette át.

 

 

 

KÉPGALÉRIA

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely