Tartalmas és változatos programokkal várta a gyermekeket a tolnai Szent Mór általános iskola nyári napközije a nyári szünet első hetében.

A tolnai általános iskola pedagógusai nemcsak a tanévben, a nyári szünetben is igyekeznek lehetőséget teremteni a tanulók személyiségének széleskörű fejlesztésére. Pedagógiai munkájuk egyik legfontosabb szervező elve a tanulók közösségben történő nevelésének megszervezése. Az intézmény beiskolázási területén élő családok szociális, anyagi és kulturális helyzete nagymértékben eltérő, a közösségben eltöltött idő azonban segítheti a hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását. Mindehhez hozzájárul, hogy a pedagógusközösség tagjai nagy gyakorlattal, jó empátiás készséggel, kiemelkedő szaktárgyi és módszertani felkészültséggel rendelkeznek, amit munkájuk során a tanulók személyre szabott fejlesztésével kamatoztatnak. Kiemelt feladatnak tartják a tanulás iránti igény felkeltését, az önálló ismeretszerzés módszereinek megismertetését.

szent mor tabor 02

Az egyhetes nyári tábor változatos programjait is a közösségben eltöltött idő, valamint az önálló ismeretszerzés és a tanulás iránti érdeklődés felkeltésének jegyében állították össze az iskola pedagógusai. A fadd-dombori strandon a vízi játékok mellett az úszás alapjait is gyakorolták a gyerekek, az iskola udvarán kézműves foglalkozásokon készítettek karkötőket, batikoltak, játéktáblákat rajzoltak az aszfaltra, de volt közös daltanulás, körjáték is. Az nyári napközi résztvevői látogatást tettek a szekszárdi a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban is. Tárlatvezetéssel tekintettek meg két állandó kiállítást, majd mindenki szabadon felfedezhette az interaktív eszközökkel és különféle játékokkal felszerelt múzeumi termeket. Lehetőség volt korabeli ruhákat próbálni, különböző lenyomatokat készíteni, kirakójátékokat játszani, állathangokat felismerni.

szent mor tabor 05

A tábor központi témája volt a közlekedés. A tolnai Mag Házban közlekedési eszközök makettjeit ismerték meg közelebbről a gyerekek, a tábor zárónapján pedig a tolnai polgárőrök segítségével tanultak a biztonságos közlekedésről. Az otthonról hozott kerékpárok, görkorcsolyák, gördeszkák és egyéb közlekedési eszközök használata közben sajátították el a kulturált és balesetmentes közlekedés alapelveit.

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely