A Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda német nemzetiségi csoportja márciusban látogatta meg a Mohácsi Park Utcai Óvodát. Az intézményvezető beszámolóját adjuk közre.

Mohácson nagy szeretettel fogadták a vendégeket. Mivel az óvodák már második alkalommal találkoztak, a kirándulás résztvevői ismerősként köszöntötték egymást. A dombóvári csapat illatzsákokat és helyi kézműves csokoládét ajándékozott a mohácsiaknak.

A gyermekek megcsodálták a felújított óvoda csoportszobáit, helyiségeit, játékeszközeit. A vendéglátók közös sétára invitálták a kis csapatot a belvárosba. A Fogadalmi templomban imára kulcsolódtak össze a kis gyermek kezek. A Busóudvar különleges élményt nyújtott kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Az interaktív játékokat lelkesen próbálgatták a nebulók. 

Mohács városa büszke arra, hogy a településen békében, egyetértésben élnek egymás mellett a különböző nemzetiségek fiai, így természetes, hogy mindennapi életükben helyet kapnak nemcsak a német, de a horvát (sokác) zenék, táncok is. A gyerekek lelkesen próbálgatták, gyakorolták a sokác néptánc lépéseit, mozgásformáit a busó bábok között. A program ezután a Duna-parton folytatódott.

A délelőtt közös ebéddel zárult. A kirándulásról a gyermekek színes élményekkel gazdagodva tértek haza.

Tóthné Károly Mónika
intézményvezető

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

No events

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely