A Határtalanul program Együttműködés gimnáziumok között című alprogramja keretében a Szent Mór Iskolaközpont május 17 és 21 között vendégül látta a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola 38 diákját és 4 tanárát.

csoport4

Sándorné Gyulavics Ildikó, a program koordinátora elmondta: A projekt első állomásán a pécsi diákok a város építészeti örökségét tanulmányozták, és a számukra érdekes motívumokat, részleteket kerámia alkotásokban jelenítették meg. Az alkotásokat egy kiállítás keretében mutatták be a Szent Mór Iskolaközpontban. A program második részében harminchárom tizedik évfolyamos diák utazik majd Erdélybe a partneriskolához, ahol szintén építészet témában folytatják a munkát, s maketteket készítenek a népi építészetet tanulmányozva. A program végén a különböző helyszíneken elkészült alkotások gazdát cserélnek majd.

A munka mellett természetesen jutott idő játékra, vetélkedőre és önfeledt együttlétre is. A szervezők a további gyümölcsöző együttműködés reményében várják a program folytatását: a Szent Mór küldöttségének júniusi utazását.

hatartalanul logo

 

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely