A heti rendszerességgel jelentkező „Örömhírre hangolva” videósorozat az adott vasárnapi evangéliumi szakaszon való elmélkedést kívánja elmélyíteni, emellett arra buzdít, hogy olvassuk a Szentírást és cselekedjük meg az Igét!

Advent második vasárnapján Nyúl Viktor pasztorális helynök atya elmélkedik az evangéliumon (Mk 1,1-8) és arra hív, hogy mint Isten gyermekei testvérként szeressük egymást!

"Szeretettel köszöntök mindenkit!

Advent második vasárnapjának evangéliumi részletét Márk evangéliumának első fejezetéből olvassuk (Mk 1,1-8). Az első fejezet így hangzik:

Jézus Krisztus, Isten Fia evangéliumának kezdete. (Mk 1,1)

A kezdet szó arra utal, hogy ez az egész sor az evangélium összefoglalása. Mint egy programvers összegzi az evangélium üzenetét. De a >kezdet< szó azt is jelenti, hogy ezt a mondatot minden nap kezdetén a szívünkbe kell vésni. Evangélium, ami örömhírt jelent. Jézus Krisztus örömhírt hirdet és ez nem valami, hanem önmaga – az a jó hír, hogy Isten velünk van, szeret bennünket, és ezt a legteljesebb módon Jézus Krisztusban mutatja meg nekünk.

Jézus neve az jelenti: Isten szabaddá tesz bennünket. Evangéliumunk, hogy Isten Fiának van neve. Ő Jézus, aki megszólítható és aki mindannyiunkat személyesen, nevünkön szólít. Vagyis az Úr Fiával és általa az egész Szentháromságos Egy Istennel kapcsolatba léphetünk az imádság révén. Mert, amikor imádkozunk – tanít Ferenc pápa –, bekapcsolódunk abba a szeretetmisztériumba, ami a Szentháromságos Egy Isten titka. Jézust megszólíthatjuk és Ő is megszólít bennünket. Ez örömhír, erőforrás számunkra minden nap!

Továbbá Jézus neve Krisztus is, vagyis Jézus Krisztus, a Megváltó, a Messiás. Az is evangélium, hogy Ő a halálával, feltámadásával felszabadított bennünket a bűn és a halál hatalmából. Általa megváltott, szabaddá tett emberek vagyunk.

Márk evangélista így fogalmaz: Isten Fiának evangéliuma. (Mk 1,1)

Jézus Krisztus az Isten Fia, aki feltárja előttünk azt az örömhírt, hogy az Urat mi is Atyánknak szólíthatjuk. Az Atya szeretett gyermekei vagyunk és rábízhatjuk magunkat Istenre! Ha Ő a mi Atyánk, akkor mi egymásnak testvérei vagyunk. Ez az örömhír arra bátorít, hogy nap, mint nap bízzuk rá magunkat a Mennyei Atyára, akinek fogadott gyermekei lettünk és egymásra is tekintsünk testvérként.

Advent második vasárnapjának örömhíre arra bátorít bennünket, hogy minden nap ünnepeljük azt, hogy Jézust megszólíthatjuk. Ő a mi megváltónk is, az Isten Fia, aki szabaddá tesz, aki rávilágít a méltóságunkra, mely szerint mindannyian Isten gyermekei vagyunk, ezért tekintsünk egymásra testvérként!

Tartsunk egy kis csendet és ünnepeljük ezt a jó hírt! Imádkozzunk mindenkiért!”

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség