A Mohácsi Római Katolikus Plébánia támogatásával, a Park Utcai Katolikus Általános Iskola hitoktatói segítségével a gyerekek gyönyörű adventi koszorút készíthettek, amelynek hétről hétre, a pénteki áhítaton ragyogtak fel gyertyái.

A növendékek reggelente az Adventi hírnök című dal közös eléneklésével hangolódtak Jézus születésének ünnepére. Az első héten még csak egy versszak, majd egyre bővülve a többi négy zengte be az iskola udvarát.

A várakozás alatt nemcsak a gyertyák gyúltak meg a koszorúnkon, hanem lélekben is készülődtek a diákok. Az előző évekhez hasonlóan az iskola idén is csatlakozott a Katolikus Karitász felhívásához. Az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció keretében nehéz sorsú gyermekeknek gyűlt össze több mint 250 ajándék cipősdobozokban gyönyörűen becsomagolva. Öröm volt látni a tanulók lelkes igyekezetét, s azt, hogy alig férnek el iskolai folyosóinkon az adományok.

A pedagógusok a mohácsi Máltai Szeretetszolgálat felé eljuttattak 40 darab adománycsomagot, ezenkívül pedig a Meixner Ildikó Lakóotthonban élő 20 tanuló számára érkeztek adományok - ajándékcsomagokkal, édességgel.

A „Szeretetcsoki” elnevezésű csokoládégyűjtő akcióba is bekapcsolódott az intézmény. A Diákönkormányzat és az intézményvezetők javaslata alapján a gyerekek által hozott 130 csokoládét a mohácsi kórház egészségügyi dolgozóihoz juttattuk el dr. Csizmadia Csaba főigazgatón keresztül. A növendékek és az oktatók ezzel az apró gesztussal is kifejezték elismerésünket és hálájukat a kórház dolgozói felé, akik nap mit nap helytállnak ebben a rendkívüli helyzetben.

December 3-án, kedden reggel hetedik és nyolcadik osztályosok adventi roráte-szentmisén vettek részt a csodásan felújított Fogadalmi Emléktemplomban. December 8-án, a szeplőtelen fogantatás ünnepén, pedig egy igazán bensőséges hajnali misével indították a napot, s tettek szolgálatot 3-4. osztályos tanulóink.

S bár a hagyományokkal ellentétben most nem lett megtartva az alsó és felső tagozatosoknak az adventre hangoló lelki gyakorlat, de a tanulók élhettek a szentgyónással az iskolában a délelőtt folyamán. A pedagógusok pedig az esti szentmisén vettek részt, s imával, csendes elmélkedéssel fordították lelkünk a Megváltó felé.

Az iskola Kicsinyek kórusának adventi dalcsokra zongorakísérettel a Zárda templomban csendült fel.  A járványhelyzet miatt sajnos az adventi hangversenyt csak online módon tudták meghallgatni a diáktársak, s a szülőknek, érdeklődőknek megmutatni.

Végül teadélutánok, barkácsolás, ajándékozás, közös filmnézés és karácsonyi zenehallgatás aranyozta be az utolsó heteket, napokat. Szinte tapintható volt mindenütt a gyerekek öröme, ez a lelki feltöltődés sokat jelentett mindenki számára.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség