Szeptemberben szinte minden iskola évnyitóján elhangzik a dal, amit izguló és izgatott kis elsősök énekelnek nagy örömmel. A Szent József Iskolaközpontba járó tanulók majdnem háromhetes téli szünet után mehettek újra iskolába, nekik is elkezdődött a tanítás, de most egy felújított iskola nyitotta meg a kapuit jelenlegi és leendő tanulói előtt.

A felső tagozatosok örömmel vették birtokba a felújított épületszárnyat, régi osztálytermeiket, amelyekben az esztétikum és a praktikum ötvöződik a legmodernebb technikával. Az alsó tagozatosok 1,5 év után térhettek vissza ideiglenes helyükről, az ő boldogságuk vetekedett az iskolába érkező óvodásokéval, akiket iskolabejárásra hívtak leendő tanítóik.

Az ezt megelőző napon január 7-én, a kivitelező és a fenntartó részére szervezett iskolabejáráson nagy örömünkre részt vett Felföldi László egyházmegyénk püspöke is, aki beiktatását követő napon látogatott el iskolánkba.

Az iskola 14 hónappal ezelőtt megkezdett felújítását részben európai uniós források tették lehetővé, melyet a Pécsi Egyházmegye saját forrásokból egészített ki. A teljes beruházás meghaladta a hétszázmillió forintot. Az építészeti, gépészeti, valamint erős- és gyengeáramú rendszerek teljes felújítása mellett, az épület hetvennyolc fő befogadására alkalmas új konyhával és étteremmel bővült.

szt.józsef felújítás 53

A korszerűsítés során az akadálymentesítés szempontjai is érvényesültek. Sor került a belső ajtók, burkolatok, korlátok, az elektromos vezetékek, fűtőtestek teljes cseréjére. Megújultak a mellékhelyiségek és más vizes berendezések, a wifi és a számítógépes hálózat. A tanulók és a pedagógusok által használatos valamennyi bútor, konyhai felszerelés, és oktatási eszköz teljes cseréjére is megtörtént.

Azt gondolnánk, hogy óvodások számára nem sok érdekességet rejt egy intézményben történő séta. De a szüleikkel érkező nagycsoportos gyerekek tágra nyílt szemekkel nézték a leendő iskolájukat: minden tanterem interaktív táblával felszerelt (ezek közül 4 androidos tábla), az új informatika terem vadonatúj gépei a szemkímélő monitorokkal nem csak a fiúkat nyűgözte le. A kicsik 6 db új padlórobot segítségével ismerkedhetnek a robotika alapjaival.

A technika műhely mellett egy tankonyha kerül kialakításra, itt valódi ételek készülhetnek majd az életvitel órákon. A könyvtárban olvasókuckó fogadja a látogatókat, ahol kényelmes babzsák fotelekben lehet pihenni mesét hallgatva a kisiskolásoknak. Az általános iskolák között egyedülálló természettudományos labor inkább a szülők figyelmét ragadta meg, bár az apróságok is elcsodálkoztak a biztonsági zuhanyzóval felszerelt termen. A kooperatív oktatásra berendezett terem, amely a művészeti nevelésnek (dráma, énekkar) is ideális helyszíne különleges formáival, színeivel ragadta meg az iskolabejárók fantáziáját. Az egész épületet egységes koncepció szerint rendezték be: színes, vidám, esztétikus, tiszta, rendezett. Jellemzi ez az új ebédlőt, a közösségi tereket, az új bútorokkal berendezett osztálytermeket, a folyosókat éppúgy, mint a folyosón található öltözőszekrényeket, melyeket minden gyereknek ingyen biztosít az iskola.

Az érdeklődő gyerekeknek az iskolabejárás után a tanítónők udvari játékot szerveztek, kapcsolatépítő játékokat játszottak koordinációs ernyővel, majd a nagycsoportosok örömmel vették birtokba az új játszóteret. Öröm volt látni szemükben a meglepettséget, vidámságot, mindent ki akartak próbálni, a csúszdát, a felsősök edzőgépeit, a mászókát, a sportudvart, azt sem tudták, hova szaladjanak először.

A szekszárdi Szent József Iskolaközpont örömmel tárta ki kapuit diákjainak, szülőknek, az óvodásoknak most januárban. Egyéni egyeztetés alapján az érdeklődők számára kaput nyit az iskola a járványügyi szabályok betartása mellett.

Fotó: Szent József Iskolaközpont

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 May
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Közelgő események

HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 05. 26. - 2024. 05. 26.
Úrnapi szentmise és körmenet Pécs belvárosában:
-
2024. 06. 02. - 2024. 06. 02.
Egyházmegyei szavalóverseny döntője:
-
2024. 06. 07. - 2024. 06. 07.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség