Az alábbiakban tájékozódhatnak a Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumába történő jelentkezésről, beiskolázásról. 

Kedves érdeklődő Szülők!
Kedves 8. osztályos Diákok!

A jelenlegi járványügyi helyzetben szokásainktól eltérően mutatjuk be a Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumában zajló pedagógiai munkát.

Nem egyszerű feladat egy sokszínű szakmai munkát végző intézményt bemutatni, benyomásokat kelteni úgy, hogy a személyes tapasztalatszerzés és a közvetlen, élő kommunikáció nem tud megvalósulni. A pedagógiai munkánk sokszínűségét nem helyettesíthetjük egyetlen tájékoztatóval, ezért úgy döntöttünk, hogy iskolánk honlapján és Facebook oldalán a következő időszakban folyamatosan elérhetővé tesszük az intézményben folyó oktató-nevelő munkáról készült bemutatkozó anyagainkat.

Célunk, hogy hétről-hétre olyan tematikusan kisfilmekkel, szöveges tájékoztatókkal jelentkezzünk, melyek bepillantást adnak a gimnáziumi élet hétköznapjaiba. A beiskolázáshoz kapcsolódó információkat és a bemutatkozó anyagokat a www.szentmor.hu/beiskolazas címszó alatt érhetik el.

Gimnáziumunkba várjuk azon diákok jelentkezését, akik számára fontos, hogy a gimnáziumi éveikben:
- stabil, továbbtanulásukat megalapozó tudással gyarapodjanak,
- egy összetartó, jó közösség tagjaivá váljanak,
- vidám, kiegyensúlyozott közegben tanulhassanak,
- az eszközökkel felszerelt belvárosi gimnázium diákjai lehessenek.

Kedves Szülők!

Amennyiben van olyan kérdésük, melyre tájékoztatóinkban nem kapnak választ, írásban elküldhetik azokat a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre, melyekre e-mailben, vagy - megadott telefonszám esetén - telefonon válaszolunk.

Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziuma

Cím: 7621 Pécs, Papnövelde u. 1-3.
Tel: 72/514-280; 72/514-281
Honlap: www.szentmor.hu
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Iskolánk küldetése a teljes személyiség formálása - a családdal együttműködve -, mely magában foglalja az intellektuális, lelki, művészeti nevelést. Iskolánkban katolikus szellemiségű nevelés folyik, de nyitottak vagyunk a történelmi vallások hívői és a keresők felé. Gimnáziumunkban tovább tanulva, gyermekeik megtapasztalhatják az iskola által általános iskolában közvetített értékrend folytonosságát.

Az évfolyamonkénti két osztály (25-25 fő) családias, odafigyelő légkör megteremtését teszi lehetővé, ahol a diákok és pedagógusaik között élő, személyes kapcsolat tud kialakulni, mely egyben érzelmi biztonságot is nyújt számukra. Művészeti Iskolánkban lehetősége van a képzőművészeti, ill. zenei képzés folytatására (hegedű, zongora, cselló, gitár, ütős hangszerek, furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, trombita, tuba, tenorkürt, harsona és magánének területén) azoknak a diákoknak, akik általános iskolásként más művészeti iskola növendékei voltak.

Az intézmény Papnövelde utcai épületegyüttese teljesen megújult az elmúlt években. Iskolánk 2018-ban egy 1300 nm-es sportcsarnokkal bővült. Osztály- és szaktantermeinket okostáblákkal szereltük fel – 29 interaktív táblánk van, valamint 4 természettudományos labort alakítottunk ki a legmodernebb kísérleti eszközökkel felszerelve – a biológia, fizika, kémia és földrajz tanítására egyaránt. Emellett új számítógéppark biztosítja az informatika oktatást. A 2020-21-es tanév elején megvásárolt robotjainkkal 10 db LEGO robot segítségével tanulhatják a diákok a programozást.

Gimnáziumunkban magas színvonalon fut az idegen nyelvek oktatása, első idegen nyelvként angolt és németet választhatnak a tanulók (9-10. évfolyamon 4-4, 11-12. évfolyamon 5-5 órában), második nyelvként angol, német, spanyol és olasz nyelveket kínálunk (9-10. évfolyamon3-3, 11-12. évfolyamon 4-4 órában).

Gimnáziumunkban a tehetséggondozás keretében újságíró szakkör működik, akik negyedévente diákok írásaiból szerkesztik a Szt. Mór-Zsákot. Népszerű a 9-11. évfolyamos tanulóink körében a drámaszakkör, valamint a történelmi témákat feldolgozó Filmklubunk. Magas színvonalú kórusmunka zajlik az intézmény falain belül. A gimnázium Vegyeskara rendszeresen részt vesz a keszthelyi Helikon ünnepségek megmérettetésein, ahol több alkalommal értékelték munkájukat arany minősítéssel. Gimnazistáink nemcsak a kórus fellépéseivel erősítik iskolánk jó hírét, számtalan egyházmegyei, városi és civil rendezvényen szerepelnek zenekaraink: a Ritmusvarázs Ütőegyüttes, az Ében Fafúvós Együttes, a Rézangyalok Együttes, valamint a Vonószenekar.

Diákönkormányzatunk aktív iskolai életet szervez a tanórákon kívül. Népszerű programjaik pl. a szecskaavató, az Öltözz pirosba – nap, a Zöldnap, Egészségnap, Táncdalfesztivál. A lelkiségi csoportok, mint az Antióchiás csoport és az iskolai Ifjúsági Közösség tevékenységében való aktív részvétel mellett sok gimnazistánk lelkes cserkészként foglalkozik kisebbekkel cserkészcsapataik keretein belül.

LETÖLTHETŐ PDF

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Szekszárd -
2024. 04. 19. - 2024. 04. 19.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 04. 21. - 2024. 04. 21.
Lelki délutánok - Paks:
-
2024. 04. 21. - 2024. 04. 21.
Férfitalálkozó :
Paks -
2024. 04. 26. - 2024. 04. 26.
Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség