Lezárult a Házasság hete alkalmával szervezett előadássorozat, amely a tisztasággal kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket és adott tanácsokat a fiatalok, a szülők és nevelő szerepben lévő hívek számára.

A pandémia okán a 2021-es Házasság hete alkalmával nem volt lehetőség arra, hogy a házaspárok nap mint nap kimozduljanak és a már hagyományossá vált vagy éppen újdonságnak számító programokon közösségben ünnepeljék kapcsolatukat a megerősítés jegyében. Ezért a Pécsi Egyházmegye egy négyrészes videósorozatot rendezett, amely alatt a Katifi párkapcsolati műhelyének vezetői, Nagy Péter és Judit beszélgetett Puskás Antal atyával, a Magyar Pálos Rend tartományfőnökével a tisztaság témában. A közel huszonöt perces videók február 9-12. között esténként 19.30 órától voltak megtekinthetőek élőben az egyházmegye YouTube csatornáján és Facebook oldalán.

A záró rész középpontjában a korábbi epizódokban is tárgyalt Az emberi szexualitás jelentése és jelentősége című pápai dokumentum azon pontjai álltak, amelyek a gyermek fejlődési szakaszaihoz mérten adnak tanácsokat a nevelő szerepben lévő híveknek. Mint Antal atya is hangsúlyozta, az Egyház sokat foglalkozik a fejlődéslélektannal, és ezzel kapcsolatban fogalmaz meg keresztény szemléletű tanítást, amely gyakorlati tanácsokkal látja el a szülőket, hogyan segítsék gyermeküket a tisztaság útján maradni.

A rendfőnök lehetőségként megemlítette az Exodus lelkigyakorlatot, amely a külföldi helyszínek mellett ma már Magyarországon is elérhető. A lelkigyakorlat célja, hogy kérdéseket tegyen fel a férfiaknak a tisztasággal kapcsolatban. „Minden életszakaszban fontosak a miértek, például, hogy egy kisgyermek tudja megfogalmazni, miért mond le egy csokiról és egy kamasz is tudja, miért mond le a szexualitásról. Ezzel foglalkozik a lelkigyakorlat is, amely egyre elterjedtebb Magyarországon” – mondta Antal atya.

Végül Nagy Péter kifejezte köszönetét feleségének, Juditnak, beszélgetőpartnerüknek Puskás Antal atyának és a nézőknek, akik közel egy héten keresztül figyelemmel követték a tisztaság témájában tartott előadásokat.

„Keskeny út” című négyrészes beszélgetéssorozat I-IV. részei elérhetőek a Pécsi Egyházmegye YouTube csatornáján és Facebook oldalán.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség