A heti rendszerességgel jelentkező „Örömhírre hangolva” videósorozat az adott vasárnap evangéliumi szakaszán való elmélkedést kívánja elmélyíteni, emellett arra buzdít, hogy olvassuk a Szentírást és cselekedjük meg az Igét!

„Szeretettel köszöntök mindenkit!

Urunk mennybemenetelének ünnepén az evangéliumi részletet Márk evangéliumának tizenhatodik fejezetéből olvassuk. A feltámadt Jézus ezt mondja tanítványainak:

Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. (Mk 16,15)

Jézus megbízza az apostolokat, hogy hirdessék az örömhírt, mely így hangzik: Jézus, Isten Fia meghalt a kereszten, de valóban feltámadt, hogy mindazoknak, akik benne hisznek, örök életük legyen.

Jézus nem csak az apostolokat, hanem mindenkit meghív arra a küldetésre, hogy hirdessük az evangéliumot, a keresztény örömhírt. Márk evangélista hangsúlyozza, hogy minden teremtmény – vagyis az egész világ – hirdesse az evangéliumot. A keresztény embernek keresztségéből fakadó feladata és kötelessége, hogy tanúskodjék Jézus Krisztusról. Szent VI. Pál pápa mondja: a mai világ nem szónokokat, hanem elsősorban tanúkat akar hallgatni, aki nem csak szavaikkal, hanem életükkel is tanúságot tesznek Jézus Krisztusról.

Mindannyian misszionáriusok vagyunk, hirdessük az evangéliumot minden teremtménynek! Az evangélista azt is elmondja, ami ezután történt:

Az Úr Jézus, miután szólt hozzájuk, fölvétetett a mennybe, és ül az Istennek jobbja felől. (Mk 16,19)

Mit jelent ez? Azt, hogy Jézus, az Ő emberi természetében is megdicsőül, ott van az Atya jobbján, közbenjár értünk, imádkozik értünk. Ferenc pápa tanítja, hogy Jézus, mint egy jó ügyvéd szól az érdekünkben a Mennyei Atyánál, imádkozik, közbenjár értünk. Nem magunkra hagyott minket, hanem előre ment. Arra hív, hogy szemléljük és kövessük Őt, mert a Mennyben van és oda vár mindannyiunkat. Jézus imádkozik értünk, támogat, segít bennünket és arra bátorít, hogy ne feledjük el a célunkat: mind érkezzünk haza a Mennyországba, mert ott vár Isten.

Az Úr Jézus mennybemenetele ezt a csodálatos jó üzenetet hirdeti: van Mennyország, örök élet, az Úr oda vár mindannyiunkat.

A szentírási szakaszban végül Márk evangélista ezt mondja:

Az Úr velük együtt munkálkodott, s a tanítást az azt kísérő csodajelekkel megerősítette. (Mk 16,20)

Jézus felment a mennybe, de nem hagyott magunkra, velünk van Szentlelke által, támogat bennünket, bízhatunk az Ő segítségében. A misszióban – melyre hív – számíthatunk rá, rábízhatjuk magunkat földi utunk során. Nem egyedül kell tanúságot tennünk róla, hanem Ővele.

Örömhír, hogy meghív a tanúságtételre az evangéliumról, imádkozik értünk, velünk van, véd minket, mert mindannyiunkat szeret.

Tartsunk egy kis csendet, ebben adjunk hálát az Úrnak és bízzuk rá magunkat, valamint az egész világot."

Márk 16,15-20

Azután ezt mondta nekik: »Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül; aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat, akik hisznek, ezek a jelek fogják kísérni: a nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek fel, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik; a betegekre teszik kezüket, és azok meggyógyulnak.«

Az Úr Jézus, miután szólt hozzájuk, fölvétetett a mennybe, és ül az Istennek jobbja felől. Azok pedig elmentek és hirdették az igét mindenütt. Az Úr velük együtt munkálkodott, s a tanítást az azt kísérő csodajelekkel megerősítette.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Szekszárd -
2024. 04. 19. - 2024. 04. 19.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 04. 21. - 2024. 04. 21.
Lelki délutánok - Paks:
-
2024. 04. 21. - 2024. 04. 21.
Férfitalálkozó :
Paks -
2024. 04. 26. - 2024. 04. 26.
Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség