Ministránsok lelkigyakorlatát tartották július 8-10. között Bátán, a Szent Vér Lelkigyakorlatos Házban. A lelkigyakorlaton a Pécsi Egyházmegye Ministráns Referatúrájának tagjai és a bátaszéki plébánia kötelékében szolgáló ministránsok vettek részt.

A lelkigyakorlat témája a szolgálat volt, Szolgálat az oltárnál, szolgálat az életben címmel. A lelkigyakorlatot Kürtösi Krisztián bátaszéki plébános, Sümegi József, a kegyhely őre és Rácz Dávid, premontrei novícius tartották. Az elmélkedésekben a ministránsi szolgálat megéléséről és a szolgáló szeretet mindennapi életben történő megvalósításának lehetőségeiről hallhattak a résztvevők, s egy önismereti tréning is színesítette a lelki programokat. Emellett sok játék, éjszakai túra, kirándulás és beszélgetés is belefért a közel három napba.

A ministránsok a lelkigyakorlat idején részt vettek a bazilika liturgikus életében is. Július 8-án este a szentmise után gyertyás rózsafüzért imádkoztak a rózsafüzér úton, másnap pedig gyertyás, gitáros keresztutat. Július 10-én, a záró napon a bátai kegyhelyen megtartott családok búcsúján szolgált a csapat, ahol az ünnepi szentmisét Puskás Antal pálos tartományfőnök mutatta be a Szent Vér bazilikában. A jó hangulatban telt fiú lelkigyakorlaton nagyszerű csapat kovácsolódott össze, s megfogalmazódott az igény, hogy jövőre folytatódjon a kezdeményezés.

Szöveg és fotó: Sümegi József, a Szent Vér kegyhely őre

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség