Július 26. és 30. között fiatalok ezrei – köztük a Pécsi Egyházmegye küldöttsége - gyűltek össze Međugorjéban az évenként megrendezett Mladifest néven ismertté vált nemzetközi ifjúsági fesztiválon, ahol a programok között liturgiák, imavirrasztások, körmenetek, szentségimádás, tanúságtételek, koncertek és táncprogramok szerepeltek, melyek célja a fiatalok lelki életének megújítása volt. Az imatalálkozóról Vörös László, a Pécsi Egyházmegye csoportjának tolnai fiatalja írt rövid beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A Mladifesten a Pécsi Egyházmegye több csapatával vettünk részt Kovács József atya és Sztanics Lídia kísérőkkel. Az odaúton megtekintettük a boszniai piramisokat és Szarajevót, majd megérkeztünk Međugorjéba a szállásunkra, ahol a szállásadók nagy örömmel, szeretettel és finom vacsorával fogadtak minket. A következő nap - mivel csak este kezdődött a Mladifest - megnéztük a Buna folyó forrását és az ott található derviskolostort, majd ellátogattunk Mostarba. Este késői ebéd után részt vettünk a Mladifest nyitó eseményén, ami szentmise és szentségimádás volt. Jó volt megérkezni és látni a sok fiatalt.

medjugorje3

A következő napokban délelőtt és késő délután tanúságtételeket és katekézist hallgattunk, este következett a szentmise és szentségimádás, pénteken gyertyákkal terjesztettük Krisztus világosságát. A leginkább az maradt meg bennem, hogy a kereszt jelenti az ajtót a mennyországba, illetve a karizmatikus személyek szerepe életünkben. A tanúságtevők között voltak drogtól szabadultak, valamint Međugorjéban fiatalkorukban megtértek.

Medjugorje2

Minden nap zárásában a templom előtt a fiatalok összegyűltek és énekeltek, nemzetek szerint. Vasárnap reggel részt vettünk a plébániatemplom horvát nyelvű miséjén, majd elindultunk haza a Jajce vízesést útba ejtve, ahol gyönyörködtünk a teremtett világ szépségeiben. Lélekben megújulva várom a jövő évi találkozót.

Fotó: Media MIR Medjugorje It és Kovács József

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség