Szent Márton püspökre, Pannónia szülöttére emlékeztek Pécsett, a Szent Mór Óvodában november 10-én, amikor közös ünneplésre hívták a családokat. Az óvoda beszámolóját közöljük.

Az óvodások dalos játékaival kezdődött az ünneplés az óvoda aulájában, melyben a libás népi játékok azt közvetítették számunkra, hogy Márton lelkülete ma is köztünk van. Ezt követően a Mecsek Táncegyüttes zenészei hívták táncba a vendégeket, majd a vidám mulatság után minden csoport libazsíros kenyérrel és teával várta a gyerekeket és szülőket. Az ünneplés során közös ének hangja töltötte be a teret, amit a Szent Mór Iskolaközpont gitároai kísértek és tettek felejthetetlenné.

Kis lámpásainkra idén is dr. Kajtár Edvárd atya adott áldást, majd a családokkal a székesegyházba indultunk közös áhítatra. A bazilikában Kovács József atya várt bennünket, aki Szent Márton nagylelkű szeretetéről és annak szimbólumáról, a fényt és meleget árasztó lámpásokról beszélt, ami nagyon fontos mindannyiunk, különösen a gyerekek életében. Meghallgattuk a nagycsoportosok versét Szent Márton életéről, majd közös imádsággal és a családok áldásával zárult az este.

A meghitt áhítat, a templom csendje és a közösség ereje segített hitünk megélésében és elmélyülésében.

Szöveg és fotó: Hernesz Barbara óvodapedagógus

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 June
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség