A Pécsi Egyházmegye három kegyhelye: Máriagyűd, Báta és Máriakéménd egész évben fogadja az egyénileg vagy közösségben érkező zarándokokat. A bólyi katolikus közösség tagjai évről-évre Máriagyűdre zarándokolnak, melyről a Bóly TV készített összeállítást.

A kedvező időjárás beköszöntével kisebb-nagyobb közösségek sorra szerveznek zarándoklatokat. A kegyhelyek nagy szeretettel fogadják az egyénileg vagy csoportokban érkező zarándokokat. A Pécsi Egyházmegye május 11-én tartja az egyházmegye közösségeit megszólító hagyományos gyalogos zarándoklatát Pécsről Máriagyűdre.

Zarándokolni nem pusztán csak egyszerű utazás, túrázás vagy kirándulás. A szó eredete szerint idegen földön egyénileg vagy közösségben történő áthaladást jelent. A zarándok nemcsak fizikai utat tesz meg egy szent helyre, hanem saját ritmusában megélt zarándoklatában egy belső, lelki utat is bejár kanyarokkal, elágazásokkal, hegy- és völgymenetekkel, tévelygésekkel Isten, önmaga és embertársai felé.

Kiszakadva a hétköznapok taposómalomból a zarándok a zarándoklattól testi-lelki felfrissülést, megnyugvást, elcsendesedést és megtisztulást remél, miközben keresi életútjának valódi értelmét és célját.

A zarándoklatról a zarándok más emberként tér vissza saját hétköznapjaikba. Amikor a zarándoklaton szerzett és megélt testi fájdalmai elmúlnak, a szerzett sebek begyógyulnak, csupán a szép emlékek maradnak meg. Azok az emlékek, amelyekre mindig jó visszagondolni, amelyek újból zarándoklatra hívnak bennünket, hogy zarándoklatunkon újra és újra megtapasztaljuk Isten jelenlétét az életünkben.

A Pécsi Egyházmegye három kegyhelye: Máriagyűd, Báta és Máriakéménd egész évben fogadja az egyénileg vagy közösségben érkező zarándokokat.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség