A Pécsi Egyházmegyei Hivatal rendszeresen közöl olyan követendő mintaként szolgáló, ún. jógyakorlatot bemutató beszámolót a honlapján, mely valamely egyházközség életének fontos pillanatát tárja elénk. Ezúttal a Szigetvári Plébánia gazdag programkínálatát gyarapító TurbéKihívásról írt élménybeszámolót a közösség egyik tagja.

Május elsején volt a szigetvári plébánia TurbéKihívás 2024 tavaszi missziós programsorozatának utolsó állomása a szigetvári várnál. A plébánia molinóval díszített sátránál a Házas Hétvégések, MÉCS-esek, rózsafüzéresek, karitászosok szép számmal gyűltek össze, hogy jelenlétükkel ráirányítsák a majálisozók figyelmét a turbéki kegytemplomra.

A Szent Rókus Karitászcsoport csapata benevezett a főzőversenyre és fenséges töltött káposztával, valamint virslivel vendégelte meg nemcsak a templomba járó közösség tagjait, hanem a turbéki szociális otthon lakóit és a város szegényeit is, akik szintén a plébánia sátránál ettek és pihentek meg a nap folyamán. A falatozás nagyszerű lehetőséget kínált a beszélgetésre, találkozásra.

szigetvar04

A városi egyesületek által szervezett Kalandtúra két állomását a plébánia katekétái vállalták el, állomásaik nagy népszerűségnek örvendtek. Délután 3 órakor az óvodásoktól a szépkorúakig több mint hatvanan indultak a TurbékFutás megmérettetésén a vártól a Páduai Szent Antal-templomban őrzött turbéki kegyképig.

szigetvar05

A résztvevőket a Végvári Futók kísérték, és a Segítő Szűzanya várta egy-egy csillogó TurbéKihívás éremmel, valamint a rózsafüzér társulat tagjai által készített limonádéval. Ennyi kipirult, mosolygó arcot talán csak a régvolt turbéki búcsúkon látott a Szent Szűz egykoron. Köszönet a sok szép szolgálatért, amivel a plébánia közösségei hozzájárultak ehhez a missziós alkalomhoz.    

Szöveg és fotó: Józsa Katalin / Szigetvári Plébánia

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség