Papszentelést ünnepel idén a Pécsi Egyházmegye. Felföldi László pécsi megyéspüspök 2024. június 22-én áldozópappá szenteli az egyházmegye két diakónus papnövendékét, Mihovics Szebasztiánt és Miklovits Attilát. A szentelés előtti napon, június 21-én gyalogos zarándoklat indul Mecseknádasdról Püspökszentlászlóra. A hagyomány szerint minden évben megtartott zarándoklatot a papi- és szerzetesi hivatásokért ajánlják fel.

A gyalogos zarándoklat a mecseknádasdi Árpád-kori Szent István-kápolnától indul 17:00 órakor Rékavár érintésével Püspökszentlászlóra, ahol 20:00 órakor a szentelendőkért felajánlott szentmise kezdődik. A szentmisét Kovács József püspöki titkár mutatja be, majd a liturgia után a gyalogos zarándoklat fakultatív programként folytatódik Pécsre, a papszentelés helyszínére.

Napjainkban különösen is fontos, hogy kérjük az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába Egyházmegyében is, ezért buzdítunk mindenkit, hogy személyes részvétellel és imával kapcsolódjon a programhoz. Bátorítsuk aktív részvételre szeretteinket, barátainkat és különösen fiataljainkat, hogy a zarándoklatba való bekapcsolódás megerősíthesse meglévő hivatásainkat és segíthesse az új hivatások tisztázását, megtalálását is. A zarándoklaton résztvevők imáik mellett az úton megtapasztalt élményeiket, leküzdött nehézségeiket is a hivatásokért ajánlják fel.

A szervezők kérik, hogy az aktuális időjárás szerinti öltözékről és a visszautazásról a résztvevők gondoskodni szíveskedjenek.

Zarándoklat papi hivatásokért 2024. 1


IMA A SZENTELENDŐKÉRT

Úr Jézus Krisztus, az Atyának Fia, örök Főpap, te hívtad őket szolgálatodba. Te szóltál hozzájuk: Kövess engem! Saját papságoddal akarod megajándékozni őket. A Te nevedben, a Te küldetésedben, Lelked erejében kell majd elmenniük és gyümölcsöt hozniuk.
Add, hogy legyenek vidámak és bátrak. Adj nekik jósággal, önzetlenséggel, alázattal teli szívet. Legyenek józanok és éberek, egyenesek és fegyelmezettek, kitartók és dolgosak, szerények és nagylelkűek. Adj nekik nagy szeretetet Irántad. Te élj bennük, légy szívük középpontja és életük egyedüli törvénye. Veled és Benned imádkozzanak.
Mindenekelőtt pedig add meg nekik már most a Te papi lelkületed: az áldozat, a bátorság lelkületét, hogy hirdessék igazságodat, kegyelmedet, és a szeretet sohasem fáradó lelkületét az emberek iránt, akikért Te a kereszten meghaltál.
Add, hogy szolgáid a Te erődben célhoz érjenek, rád találjanak, és mint papok szolgálhassanak. Hálából pedig szívüket adják Neked és mindazokat a lelkeket, akiket örök szereteted országába juttatnak.
Ámen.

IMÁDSÁG PAPI HIVATÁSOKÉRT

Istenünk, te pásztorok által kívánsz gondoskodni népedről.
Áraszd ki Egyházmegyénkben a bátorság és a buzgóság Szentlelkét.
Ne engedd, hogy híved, akiket megváltottál és üdvözíteni akarsz, nélkülözzék szentségeid vigaszát.
Tieid vagyunk és tieid akarunk maradni.

Támassz családjainkból férfiakat, akik állhatatosak és szelídek az oltár szolgálatában és evangéliumod hirdetésében.
Nézz sok ifjú szemébe, hívd őket, hogy kövessék szent Fiadat!
Add, hogy Egyházmegyénkben kegyelmednek kiosztói számban gyarapodjanak, és szeretetedben mindig kitartsanak.
Istenünk, bízunk gondviselő jóságodban és irgalmadban.
Ámen.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye
Grafika: Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 July
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség