Ez volt a hetedik ilyen szentségimádási és imaalkalom. Európa szinte minden országa bekapcsolódott.

Erdő Péter bíboros és a jövő évi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező titkárság meghívására november 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét több tízezren dicsőítették együtt az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. Ez volt a hetedik ilyen szentségimádási és imaalkalom. Európa szinte minden országa csatlakozott.

A résztvevő országok és helyszínek száma is jóval meghaladta az eddigieket: 121 országból, 6728 helyszínről csatlakoztak, többek között Pakisztánból, Togóból, Panamából, de a résztvevő országok között találjuk Kínát, Kazahsztánt, Benint, Izlandot, Chilét, Új-Zélandot, és számos más távoli országot is.

„A csendnek volt a legnagyobb hangja és ereje. Csodálatos érzés, amit nem lehet szavakba önteni.” – számolt be élményéről egy magyarországi szentségimádó.  

Egy belga résztvevő írta: „A szentségimádás csöndjében Jézus maga alakítja szívünket, formálja bensőnket. Sokáig, ha meghallottam, hogy ‘szentségimádás’, gyerekkoromból a végtelennek tűnő unatkozás ideje jutott eszembe. Aztán találkoztam olyanokkal, akik alig várták, hogy betérhessenek a templomba akkor is, ha nincs mise. Boldogan iratkoztak föl egy-egy órára, imaláncra, szentségimádásra. Látszott rajtuk a derű, a békesség. Mindannyian, a nem istenhívő emberek is keresik a „felülről", „nagyobb erőktől", a kozmoszból, a természetből, a külső energiákból való töltődés lehetőségét. A szomjukat sokféle módon próbálják csillapítani, de néha elmennek a valódi forrás mellett. A szentségimádás számomra is döbbenetes felfedezést kínált! Hiszen a célja nem más, mint személyes, bensőséges kapcsolatba kerülni és maradni Jézussal, aki feltétel nélkül, visszavonhatatlanul, szenvedélyes szerelemmel szeret külön-külön mindegyikünket, és alig várja, hogy viszontszeressük."
 
Sokan csatlakoztak az imalánchoz otthonaikból. Az ő bekapcsolódásukat segítendő, Magyarország mellett Spanyolország, Chile, Olaszország, Mexikó és sok más ország templomaiból volt élő közvetítés templomokból, kápolnákból. Volt helyszín, aminek az élő közvetítését közel kétezren nézték, mások imaszándékaikat osztották meg a videó alatti hozzászólásokban.
 
Erdő Péter bíboros így nyilatkozott a szentségimádási lánccal kapcsolatban: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz „minden nap, a világ végezetéig”. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”
 
Tűzföldi apácák a saját kápolnájukból közvetítették a szentségimádást, mert a plébániatemplomok zárva voltak. Bermuda püspöke személyesen köszönte meg a részvétel lehetőségét. Máshonnan azt a visszajelzést küldték, hogy a helyi kis templomban csak néhány tucatnyian gyűltek össze, de jó volt egy ekkora közösséggel átölelni a világot és Isten elé vinni minden mai nehézséget és örömet. Franciaországból ezt írta egy újságíró: „A térképen láttam, hogy 6700-nál is több helyszín van. Ez egy hatalmas eucharisztikus mozgalom, amelynek jótékony hatására nagy szükségünk van most, amikor a körülmények fizikailag éppen eltávolítanának minket az eucharisztikus jelenléttől. Nagyon jónak tűnik számomra, hogy lehetőséget adtak Isten népének, hogy „eucharisztikusabbá” váljon, amikor a körülmények épp kevésbé eucharisztikussá igyekeznek tenni bennünket. Köszönjük ezt a nagyszerű kezdeményezést a 2021-es budapesti kongresszus felé vezető úton!
 
A szervezők kérik a résztvevőket, hogy akinek lehetősége van, küldjön a szentségimádások helyszínéről rövid beszámolót, visszajelzést, fényképet a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! címre.A szentségimádási lánc folytatódik. A NEK Titkárság tagjai a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az alábbi időpontban hívják imádkozni legközelebb a hívőket: 2021. június 5. szombat
 
Fotó: NEK Titkárság

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó Telefon

2021 október
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

Magyar Katolikus Kulturális Hetek:
-
2021. 10. 25. - 2021. 10. 31.
Katekéták képzése:
Magtár Látogatóközpont -
2021. 10. 25. -
Boldogasszony Imaszövetség találkozója:
Pécs -
2021. 10. 25. -
Szent Mór püspök, az egyházmegye társvédőszentje-ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2021. 10. 25. -
Elmarad - Katekumenátus képzés:
Magtár Látogatóközpont -
2021. 10. 26. - 2021. 10. 27.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

pem nek

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség