Dr. Sárréti Gyuláné Kiss Márta másfél évtizede kitartóan segíti a Pécsi Egyházmegye területén élő nélkülözőket, különösen a tamásiban élő embereket. Szolgálatát nemrég Caritas Hungarica díjjal jutalmazták.

Kiss Márta életének egyik alappillére a szüntelen segítő szándék. A tamásiban élő asszonyban nem csupán a szándék dolgozik, karitatív munkájával tevékenyen cselekszik a rászorulókért. Mivel a járványhelyzet miatt nem tudunk személyesen találkozni, telefonon keressük és bár fáradt hangon fogadja a hívást, mégis nagy lelkesedéssel kezd mesélni. „Úgy érzem, a segítségnyújtás mára számomra természetessé vált. Már-már azt is el tudom képzelni, hogy képtelen lennék enélkül élni!” – jelenti ki a nyolcvannégy éves önkéntes, aki másfél évtizede támogatja a Tamási Plébánia Karitász csoportját és még ennél is hosszabb ideje a Tamási Katolikus Közösséget, ahol szintén karitatív munkájával segíti környezetét. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, Márta törekvései megerősítenek abban, hogy hozzá hasonlóan magunk is Szent Erzsébet életpéldáját kövessük!

A tamási szeretetszolgálat tagja novemberben vehette át a Caritas Hungarica díjat, amely kitartó és állhatatos munkájának elismerése. Márta természetesen örült a díjnak, ugyanakkor még az átvétel napján is sürgött-forgott, egy pillanatra sem hagyott fel a szolgálattal. „Jellemző rám, hogy a környezetemben élő embereknek is felajánlom a segítségem. Így régóta támogatom rászoruló szomszédaimat is. Például egy idős hölgyet, aki már nehezen mozog, boltba, gyógyszertárba is körülményes számára az eljutás. Ilyenkor én intézem el helyette ezeket a dolgokat. Persze nem csak ebből áll a kapcsolatunk, többször nézünk együtt szentmisét a televízióban és imádkozunk” – meséli a Caritas Hungarica díjazottja, és ennek hallatán azonnal feltesszük a kérdést: miből merít erőt? Márta elmondta, nagyon korán elvesztette a férjét, több évtizede özvegy. Az egyedül töltött időszak elején döntött úgy, hogy felkeresi a Vöröskeresztet azzal a szándékkal, hogy szabad idejében maga is csatlakozzon az önkéntesekhez. Később azonban a karitász csoportnál köteleződött el, mint segítő munkatárs és azóta közreműködik a ruhaosztásokban, gyerekfelügyeletet vállal vagy csak azzal támogatja társait, hogy meghallgatja őket.

Az édesanya, nagymama és nem utolsó sorban önkéntes asszony élete legyen példa számunkra is, különösen ebben a nehéz időszakban, amikor embertársainknak segítségre van szükségük! Ajánljuk fel magunk is a támogatásunkat, ahogy azt Dr. Sárréti Gyuláné Kiss Márta teszi hosszú évek óta.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 augusztus
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Lectio Divina lelkigyakorlat:
Máriagyűd -
2022. 08. 08. - 2022. 08. 12.
Nagyboldogasszony főbúcsú - Ünnepi szentmise:
Máriagyűd -
2022. 08. 14. -
Szent István király ünnepe - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 08. 20. -
A Pécsi Egyházmegye alapításának 1013. évfordulója - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 08. 23. -
Pécsi Egyházmegyei központi tanévnyitó:
Siklós -
2022. 08. 31. - 2022. 08. 31.

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség