A Pécsi Egyházmegye negyedik alkalommal részesített tanulmányi ösztöndíjban pályakezdő pedagógust. Az elismerést Felföldi László pécsi megyéspüspök adta át a Püspöki Palotában.

A Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem közös ösztöndíjának kiemelt célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik tanulmányaikat az egyházmegye által fenntartott köznevelési intézményben szeretnék hasznosítani, továbbá a hitélet útján, a Szentlélek erejével nevelni a gyermekeket.

Ösztöndíj 5

Február 17-én, szerdán délelőtt a járványügyi rendelkezések betartása mellett az ösztöndíjban részesített Stadler Míra Bettinának Felföldi László pécsi megyéspüspök adta át az oklevelet Tóth László egyházmegyei közoktatási főmunkatárs, Merényi Andrea egyházmegyei közoktatási munkatárs, Ormándlaky Dalma intézményvezető, Schalpha Anett tagóvodai vezető és Szép Attila püspöki irodaigazgató atya jelenlétében. Ez alkalommal került sor az ösztöndíjszerződés ünnepélyes aláírására is a Püspöki Palotában. Az elismerésben részülő fiatal pedagógus a kaposvári Szent István Egyetem Óvodapedagógus szakának végzős hallgatója, jelenleg a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola Szent Bernadett Tagóvodájában teljesít gyakorlatot, ahol amellett, hogy a német nyelvtanulásban támogatja a növendékeket, keresztény lelkiségben kíséri mindennapjaikat.

Ösztöndíj 10

A főpásztor az ösztöndíjátadás alkalmával hangsúlyozta, hogy bár kifejezetten fontos és teljességgel nélkülözhetetlen az elméleti tudás, a gyakorlati ismeretek azok, amelyek valódi fejlődésre késztetik az embert. Csak gyakorlat útján sajátíthatóak el ugyanis azok a módszerek, amelyek valójában segítik, előrébb viszik a nevelői feladatot végző pedagógusok munkáját.

Fotó: VN

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 június
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség