Az intézményben az ősz nem az elmúlást jelenti, hanem az új, élményekkel, közös kalandokkal teli tanév kezdetét. A kötetlen nyári élet után, az őszi mindennapokba való visszatérést, az kiscsoportosok fogagását színes, vidám programokkal teszik az óvoda dolgozói, a gyerekek számára vonzóvá.

Minden tanévben megünnepelik teremtett világunk szépségeit. Ősz ünnep keretében változatos tevékenységeken keresztül ismerkednek a gyerekek az ősz kincseivel, régmúlt idők hagyományaival.

Szeptember végén a Szivárvány csoportos gyerekek népi rigmusokkal hívogatták a Szent Mihály napi vásár forgatagába pajtásaikat. A pedagógusok a gyerekekkel közösen készítettek finom. őszi gyümölcsökből vásári portékákat, ünnepi falatkákat. A délelőtt szüreti mulatsággal folytatódott. Ügyes kezek szemezték, darálták, préselték a szőlőt. Az ízletes mustot meg is kóstolták. A délelőtt mozgásos játékokkal, táncházzal folytatódott.

A magyar népmese napján mesés rajzok, alkotások készültek és az óvó nénik dramatikus meséjét tekinthették meg a növendékek. A népi játék napjára pedig vidám dalos játékokkal készültek a Szivárvány, Napocska és Csillag csoportos gyerekek.

Október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. Erre az alkalomra az óvoda, jótékonysági-családi futást szervezett. A szülők adományaikkal a Help Dombóvár Egyesület kutyusait támogatták.

„Mert aki így ad, az kapni fog!” (Assisi Szent Ferenc)

Október 7-én, „mocorgó” szentmise keretében nyitotta meg új óvodai nevelési évét az intézmény közössége. Az eseményen az óvoda nevelőtestülete mellett a szülők is részt vettek. Az új kiscsoportosok fogadása, beszoktatása nagy mérföldkő a gyermekek és a családok életében egyaránt. Ezen az úton a jó Isten áldása és dr. Hegedűs János plébános, püspöki biztos jókívánságai, a közösség imái kísérik majd őket. A szentmisén a szülőkből álló zenekar vállalt zenei szolgálatot. János atya az ünnep keretében, az óvoda részben felújított udvarát és udvari játékait is felszentelte. A tanévnyitó szeretetvendégséggel, beszélgetésekkel, meghitt együttléttel zárult.

Az óvoda "Oktoberfest" rendezvény alkalmából látta vendégül a Mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola Tagóvodáját. Az érkezőket gyümölcstállal, süteménnyel, frissítővel várták. A vendégek ezután rövid látogatást tettek az intézmény csoportjaiba. Később mozgásos játékokkal folytatódott a program. A német nemzetiségi Holdacska csoporttal közösen szervezett táncház koreográfiáját, páros táncait nagyon élvezték a gyerekek, majd kézműves tevékenységekben is kipróbálhatták ügyességüket, kreativitásukat. A délelőtt sok közös élménnyel és finom ebéddel zárult.

Október közepén a gyerekek Patca pusztára, a Katica tanyára utaztak, ahol megfigyelték és együtt felfedezték az őszi természet növény-, és állatvilágát. Ennek során rácsodálkoztak teremtett világunk szépségeire, értékeire.

Az őszi programok mindegyike egy-egy új élményt jelentett a gyermekek számára, érzelmileg gazdagítva őket.

Fotó: Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2023 december
M T W T F S S
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

Horvát adventi koncert és szentmise a pécsi székesegyházban:
-
2023. 12. 08. - 2023. 12. 08.
Férfitalálkozó :
Dombóvár -
2023. 12. 08. - 2023. 12. 08.
Diakónusszentelés:
Bonyhád -
2023. 12. 09. - 2023. 12. 09.
Serbakow Tibor ötvösművész kiállításának megnyitója:
Pécsi székesegyház Corpus Christi kápolnája -
2023. 12. 09. - 2023. 12. 09.
Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2023. 12. 10. - 2023. 12. 10.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség