Két pécsi chef-csapat is eredményesen szerepelt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett Magyarország étele szakácsverseny 2022. március 19-én, Felcsúton megrendezett döntőjében, ahol 33 induló közül hozták el a megosztott arany-, illetve a bronzérmet a pécsiek.
A Blöff Bisztró csapata (Miseta Zoltán, Torma Dávid) által elkészített fogás arany, a Pécsi Egyházmegye főzőkonyhája, a MannZa Team (Lokodi Ákos, Winkert Ferenc) étele pedig bronz minősítést kapott.
A versenyzőknek maximum négy elemből álló innovatív, populárisnak számító, de új ételt kellett készíteniük úgy, hogy a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető legyen és megfeleljen a magyar igényeknek.
A verseny résztvevőinek feladata volt, hogy a készített ételt és annak fantázianevét is Petőfi Sándor életéhez, költészetéhez kellett kötni, továbbá alapanyagként szürkemarha húsa, vaj, továbbá bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék felhasználásával készüljön. Előírás volt az is, hogy a felhasznált alapanyag nettó bekerülési költsége nem lehetett több, mint ezerötszáz forint.
A MannZa Főzőkonyha az egyházmegye Szent Lőrinc Gondozóházában működik, ahonnan a szociális, valamint az oktatási-nevelési intézmények étkezéseinek ellátását biztosítják. A konyha az egészségtudatosság jegyében, friss alapanyagok felhasználásával készíti el menüit, a NÉBIH által is átlag felettinek minősített szakminősítéssel rendelkezik.
Fotó: Lokodi Ákos Facebook-oldala, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete Facebook-oldala
Pécsi Egyházmegye