Egy teljes napon át tartó programsorozattal ünnepelte a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda fennállásának 75. évfordulóját október 22-én. A tamási intézmény, ahova jelenleg 530 gyermek, köztük óvodások, általános iskolások és gimnáziumi tanulók járnak, 2015 óta működik a Pécsi Egyházmegye fenntartásában. A jubileumi évfordulóhoz kapcsoldó ünnepről Nagy Roland, az intézmény igazgatója írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

Szentmisével indult az ünnep, majd Csibi Imre plébános, iskolalelkész atya megáldotta az intézményt. Két kiállítás megnyitójára is sor került az évforduló alkalmából: Csirkéné Mayer Katalin festményeiből és az iskola történetét bemutató anyagból, amely nagy sikert aratott.

Szakmai zsűri értékelte és díjazta a címer-és logópályázatra érkezett pályaműveket, majd egy nagyon érdekes kerekasztal-beszélgetésre került sor, melyen Örményiné Pápai Zsuzsanna tanárnő a 30 évvel ezelőtt induló nyolcosztályos képzés első növendékeivel beszélgetett. Az intézményben folyamatosan zajlottak az osztálytalálkozók, az öregdiákok örömmel látogattak vissza az Alma materba.

beri balogh14

A gálaműsort Porga Ferenc polgármester nyitotta meg, majd Csibi Imre atya tolmácsolta Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntő levelének sorait:

„Hálával tartozunk, hogy a fejlődés útjait járva  soha  nem vagyunk egyedül: mellettünk áll a családi kötelék, egy otthont adó nevelési intézmény, és mindenekelőtt az a szeretetteljes Isten, aki életét adja értünk. Óriási köszönet illeti a fiataljainkat támogató pedagógusokat, akik hivatásuk elkötelezettségével oktatnak és nevelnek; a szülőket, akik igent mondtak az életre; és a diákokat, akik vidámságukkal és őszinte vágyaikkal fordulnak nevelőikhez. A mai ünnepen nem osztozhatok veletek személyesen a hálaadás örömében, így ezúton kívánom, hogy intézményetek továbbra is Isten áldásával kísérve, életükkel megelégedett, erős családi és kortárs kapcsolatokat kialakító fiatalokat neveljen, akik a kapott értékeket hordozva társadalmunk pótolhatatlan építő köveivé válnak. A Pécsi Egyházmegye püspökeként újfent szívből gratulálok e jeles jubileumhoz, és szeretettel küldöm főpásztori áldásomat” – írta köszöntőjében Felföldi László.

beri balogh11

Az ünnepi gálaműsor másfél órás programja keretében újra bebizonyosodott, hogy nagyon kreatív, sokoldalú diákjaink és kollégáink vannak. Ezúton köszönöm minden szereplőnek, hogy emelték az est színvonalát és külön köszönöm Erdős Orsolya tanárnőnek a felkészítő munkáját. Azok, akik a gálaműsor után is bírták energiával, egy remek hangulatú bálban mulathattak a Star Voice Band zenéjére.

Sokan, sokat dolgoztak azért, hogy ez a nap ilyen jól sikerüljön, de megérte. Öröm volt látni a volt „béris" diákok, egykori tanárok és minden vendégünk sugárzó tekintetét. Köszönjük támogatóinknak, hogy felajánlásaikkal hozzájárultak az esemény sikeréhez.

beri balogh12

Az ünneplésnek még nincs vége, a jubileumi Béri-év tovább folytatódik, az intézmény egykori tanárai és diákokjai tartanak majd előadásokat az iskola tanulói számára.

Szöveg és fotó: Nagy Roland igazgató

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.
KOVÁSZ - A Pécsi Egyházmegye családi napja:
-
2024. 08. 19. - 2024. 08. 19.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség