Pécs város adventi programsorozatát az Adventi Kézműves- és Mesevásárral nyitják meg november 25-én, 17 órakor a Széchenyi téren – adták hírül a Művészetek és Irodalom Házában november 21-én megrendezett sajtótájékoztatón. A városi rendezvényen részt vett Felföldi László pécsi megyéspüspök, Péterffy Attila polgármester, valamint Hummel Márk, a városi programok szervezését koordináló Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető igazgatója.

Péterffy Attila polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a pécsi advent idei programválasztéka színesebb és gazdagabb lesz, mint tavaly. A karácsony közeledtével ugyanis nagy szükség van arra, hogy a barátok, családok és ismerősök találkozzanak egymással, jól érezzék magukat, melyre jó lehetőséget kínálnak az adventi programok, melyekre nemcsak Pécsről várnak érdeklődőket, hanem a környező településekről és az ország távolabbi részeiről is.

pécsiadvent5

A pécsi megyéspüspök köszönetét fejezte ki a város és a püspökség együttműködéséért az adventi programok egyeztetésében. Felföldi László az adventet és a karácsonyt a szív békéjével jellemezte. Elmondta, ha valamikor szükség volt arra, hogy a békére figyeljünk, akkor annak most van az ideje. Most a szívekben nagyon sok minden letakarja a békét, és sok minden zavaros. A zavarodott, békétlen szív pedig képtelen a békére. Ezért fontos, hogy az advent és az ünnep idején megálljunk és szót váltsunk egymással a szépről, a jóról és az igazról, mert minden, ami az ünnepről, a szépről, a harmóniáról szól, az a békét hordozza. 

pécsiadvent4

A főpásztor arra buzdított mindenkit, hogy a lehetőségekhez mérten vegyenek részt az adventi időben hajnali 6 órakor kezdődő roráté szentmiséken, így készülve az ünnepre, hogy valóban megszülessen a béke és a karácsony a szívekben.

A tájékoztató zárásaként Hummel Márk, a városi programok szervezését koordináló Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető igazgatója ismertette az egyes programok részleteit.

A Pécsi Advent programjairól bővebben a rendezvény hivatalos honlapja ad tájékoztatást. 

Fotó: Hegyi László

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség