Az ökumenikus imahetet, azaz a keresztények egységéért tartott imanyolcadot idén január 15 - 22. között rendezik meg, melynek keretében minden nap más-más helyszínen vehetnek részt közös ökumenikus istentiszteleten a Krisztus tanítását közvetítő egyházak hívei. Pécsett a nyitó istentiszteletet január 15-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel tartják a belvárosi református templomban, ahol igét hirdet Felföldi László pécsi megyéspüspök. A záró alkalmat január 22-én tartják a pécsi székesegyházban, ahol Nagy Zoltán Csaba református lelkész hirdet igét.

Az imahét anyagát ebben az esztendőben a Minnesotai Egyházak Tanácsa állította össze, akik Izajás próféta könyvéből választották a központi igehelyet: „Tanuljatok jót tenni! Keressétek a jogot, siessetek segítségére az elnyomottnak, szolgáltassatok igazságot az árvának, védelmezzétek az özvegyet” (Iz 1,17).

Izajás próféta szavai egyértelművé tették számunkra, hogy Isten mindig tisztességet és igazságot vár el mindannyiunktól az élet valamennyi területén. Isten elvárja tőlünk, hogy figyeljünk oda a másik emberre, törekedjünk jó kapcsolatokra, egyszóval szeressük a másikat. Isten joggal várja el tőlünk, hogy a teremtett világban azzal a lelkülettel viszonyuljunk egymáshoz, hogy mindannyian az ő teremtményei vagyunk. így szólít fel minket a béke és az egység építésére – olvasható útmutatásul az imahét központi füzetében.

Az ökumenikus imahét országos ünnepi nyitó istentiszteletét január 15-én, vasárnap 18 órakor Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják, ahol szentbeszédet mond Dr. Erdő Péter bíboros, prímás és igét hirdet Dr. Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök.

AZ ÖKUMENIKUS IMAHÉT PÉCSI ISTENTISZTELETI ALKALMAI 2023-BAN:

Január 15. vasárnap 16 óra, belvárosi református templom, igét hirdet Felföldi László pécsi megyéspüspök.

Január 16. hétfő 18 óra, Lyceum templom, igét hirdet Macher Tivadar baptista lelkész.

Január 17. kedd 18 óra, gyárvárosi templom, igét hirdet Manhartné Szlovák Katalin evangélikus lelkész.

Január 18. szerda 18 óra, baptista imaház, igét hirdet Kovács József római katolikus püspöki titkár.

Január 19. csütörtök 18 óra, görögkatolikus templom, igét hirdet Kisóvári-Németh Norbert református lelkész.

Január 20. péntek 18 óra, evangélikus templom, igét hirdet Nagy Norbert római katolikus plébános.

Január 21. szombat 18 óra, kertvárosi református templom, igét hirdet Zajácz Gábor görögkatolikus parókus.

Január 22. vasárnap 16 óra, pécsi székesegyház, igét hirdet Nagy Zoltán Csaba református lelkész.

Az ökumenikus istentiszteleteken a híveknek idén a háború elől menekült testvéreinket lesz lehetőségük pénzadománnyal támogatni a Katolikus Karitászon keresztül.

A 2023-as ökumenikus  imafüzet ITT tölthető le.

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség