Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére készültek április 5-én a hivatali dolgozók, a gondnokság és a kórházlelkészség munkatársai, az idegenforgalomban dolgozók, valamint egyházmegyénk papnövendékei. A három, egyenként húsz fős csoportokban megtartott lelkiségi készületben Felföldi László megyéspüspök, Máger Róbert püspöki irodaigazgató, valamint Kovács József püspöki titkár kísérte a munkatársakat.

Sokéves hagyomány, hogy a Pécsi Egyházmegyei Hivatal dolgozói közös lelki előkészületen vesznek részt a nagyböjti időszakban. A lelkinap bevezetőben Felföldi László megyéspüspök köszöntötte a résztvevőket és felhívta a figyelmet a nagyböjti időszakban mind a személyes életünkben, mint a családban, mind közösségeinkben történő elcsendesedés fontosságára, melyet ez a lelki nap is hivatott szolgálni.

Hivatali lelkinap 2023 husvet 13

A főpásztor fontosnak tartja, hogy a munkatársak ne csupán a munkavégzést töltsék együtt, hanem a lelki készületben is közösen vegyenek részt. A közös lelkinap ugyanis erőt ad, feltölt, gyümölcsöt teremt, melynek ajándéka, hogy megtisztulva, méltó módon ünnepeljük Jézus Krisztus feltámadásának ünnepét.

Hivatali lelkinap 2023 husvet 01

Az idei hivatali nagyböjti lelkinapot a Congregatio Jesu női szerzetesrend két nővére: Kaszap Viktória CJ és Knáb Judit CJ, valamint Kaszás Ágnes coach, tréner tartotta április 5-én három helyszínen: a Magtár Látogatóközpont Belon és Haás Mihály termeiben, valamint a püspöki palota tárgyalójában.

Hivatali lelkinap 2023 husvet 02

A Congregatio Jesu női szerzetesrend küldetése az emberek szolgálatáról szól, hogy számukra Isten - köztünk rejtőző - országának örömhírét hirdessék: hogy jó Jézussal lenni, vele együtt a világ megváltásán munkálkodni, s a világot az Atyához vezetni.

A munkatársi nagyböjti lelkinap közös ebéddel zárult.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség