Ünnepnap volt június 15-e a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvodájának óvodásai és az intézmény dolgozói számára. Átadták azt a közelmúltban zárult beruházást, melynek eredményeként a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja keretében mintegy 250 millió forint értékben korszerű, minden igényt kielégítő játszóudvarral bővült az intézmény.

Az ünnepélyes átadón jelent volt Felföldi László pécsi megyéspüspök, Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere, Bacsmai László mohácsi plébános, a Pécsi Egyházmegye papjai és világi munkatársai, az ünneplő óvodások, szüleik, valamint az intézmény dolgozói.

SztFerencOvi 03

Báráczné Szántó Mariann óvodavezető köszöntőjében elmondta, a másfél éven át folyó munkálatok eredményeként minden évszakban és időjárási körülmények között használható, a gyermekek számára szabad mozgástevékenységet biztosító korszerű játszóterülettel gyarapodott az óvoda udvara.

SztFerencOvi 04

Az intézményvezető elmondta, a terület a mohácsi egyházközség nagylelkű felajánlásának köszönhetően a szomszédos templomkert többszáz négyzetméteres területével bővült, ahol az újonnan kialakított, gyönyőrűen parkosított udvar Böszörményi Krisztina táj- és kertépítő munkáját dicséri.

SztFerencOvi 23

Az óvodások ünnepi műsorával kísért rendezvényen Felföldi László pécsi megyéspüspök beszédében hangsúlyozta, hogy ha az emberiség, a közösségek és a családok nem a jövő nemzedék nevelésére fordítják a figyelmüket, akkor rombolnak, pusztítanak és háborúznak, amely sajnos napjaink valósága. Ezért is szép példa a Szent Ferenc Óvoda közössége, mely az összefogás révén a jövőre és a jövő nemzedékére tekintve újult meg.

SztFerencOvi 19

A főpásztor kifejezte köszönetét az önkormányzatnak, az intézmény dolgozóinak, az óvodások szüleinek az összefogásért, mert, ahogy fogalmazott, az áldozatnak és a munkának csak így, összefogással van valódi eredménye és gyümölcse. Az ünnepség zárásaként átadták az ovisoknak az új játszóudvart, majd a megyéspüspök az óvodában folyó nevelőmunkára, az intézmény dolgozóira, valamint a gyermekek és családjaik életére az Isten áldását kérte.

SztFerencOvi 33

A ferences zárdatemplom tövében található felújított, egykori kolostor épületében működő óvoda 2023 szeptemberétől 5 óvodai csoportban 135 kisgyermek nevelését végzi.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.
A Pécsi Egyházmegye főbúcsúja - Szentmise Máriagyűdön:
-
2024. 08. 17. - 2024. 08. 17.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség