A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett „Tartós szeretet” nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtő akciót a Katolikus Karitász bonyolította le országszerte. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász ezúton mond köszönetet az adakozóknak.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász nagy örömmel és hálával mond köszönetet mindazoknak, akik részt vettek és segítettek a tavaszi „Tartós szeretet” élelmiszergyűjtésben. Az országos akció, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezett és a Katolikus Karitász, illetve az Egyházmegyei Karitászok bonyolítottak, valóban lenyűgöző eredményekkel zárult.

Ez a húsvéti élelmiszergyűjtés nem csupán egy egyszerű gyűjtés volt, hanem egy olyan mozgalom, amely ezreket mozdított meg az ország minden tájáról. Az adományoknak köszönhetően országosan több mint 150 tonna élelmiszert sikerült összegyűjteni, ami mintegy 17.000 rászoruló család ünnepi asztalát gazdagította alapvető élelmiszerekkel.

A Pécsi Egyházmegyében is nagy volt az összefogás és az adományozók nagylelkűsége, melynek eredményeként 10.700 kg élelmiszer gyűlt össze.

Az összegyűjtött élelmiszerekből a plébániai karitász csoportok önkéntesei készítettek csomagokat és juttatták el a rászoruló családoknak húsvét előtt. Ez nem csupán számokban mérhető eredmény, hanem a közösség erejét és emberségét is tükrözi.

Igazán nagy öröm számunkra, hogy a szeretet és az emberség jegyében együtt tehettünk a rászorulókért!

Szöveg és fotó: Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség