Május 27-én emlékeztek meg a meg nem született gyermekekről a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészségének munkatársai, önkéntesei és klinikai dolgozók a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

A kórházlelkészség koordinátora, Kapitányné Légrádi Éva köszöntötte az egybegyűlteket és utalt rá, hogy a gyermeknaphoz kapcsolódóan a Keresztény Misszió jóvoltából országszerte sok intézményben szerveznek hasonló rendezvényeket, hogy imádkozzanak az elvesztett magzatokért, családjaikért és a velük kapcsolatban álló orvosokért, ápolókért.

A fogantatás pillanatától kezdve minden emberélet ajándék, ezért óriási fájdalom és veszteség, amikor nem születik meg egy gyermek – emelte ki beszédében a családvédelmi szakember.

Ezt követően dr. Kovács Kálmán András a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója osztotta meg személyes gondolatait és hangsúlyozta a meg nem született életekre való emlékezés fontosságát.

kl1

Az esemény résztvevői egy édesanya érzéseit közvetítő verset hallgattak meg Radnai Tünde, a kórházlelkészség önkéntese előadásában, majd Bodor Andrea Lili klinikai pszichológus beszélt az érintett anyák, családok lelki támogatásának fontosságáról és annak hatásairól.

Majd ismét egy édesanya által írt vers következett Boldog Anya címmel, majd Lovász L. Rajmund OFM kórházlelkész gondolatait hallgathattuk meg az élet szentségi voltáról. A ferences szerzetes beszédében arra bátorított, hogy merjünk igent mondani az életre, mert ez az igen a gyermeki mosolyban köszön vissza ránk egész életünk során. 

kl4

A megemlékezés zárásaként a meg nem született életek emléktáblája előtt közös imával kérték a résztvevők a Jóisten áldását az érintett magzatokra, családokra és hálát adtak a megszületett gyermekekért, szüleikért, valamint a klinika vezetőinek, dolgozóinak áldozatos munkájáért. 

Szöveg és fotó: Kapitányné Légrádi Éva kórházlelkészségi koordinátor
Fotó: PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség