A Pécsi Egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítására Felföldi László megyéspüspök úr 2024. augusztus 1-jével az alábbi személyi változtatásokat rendelte el:

Schraub Ádám véméndi plébános urat és Zab András Győző tb. esperes, iregszemcsei plébános urat – köszönetnyilvánítása mellett – nyugállományba helyezte.

Berecz Tibor mohácsi káplán urat felmentette kápláni beosztása alól, s kinevezte plébánosnak a Sásdi Plébániára.

Áthelyezte Bodor Kornél plébános urat Sásdról az Iregszemcsei Plébániára, Nagy Norbert plébános urat Pécs-Gyárvárosból a Tolnai Plébániára, Ravasz Csaba plébános urat Tolnáról a Véméndi Plébániára.

A tanulmányi szabadságáról visszatérő Szép Attila ügyész urat a Pécs-Gyárvárosi Plébániára helyezte plébánosnak, s kinevezte a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda, ill. a Szent Mór Iskolaközpont püspöki biztosává.

Dr. Csigi Péter káplán urat felmentette a Pécs-Jézus Szíve Plébániára szóló kápláni megbízatása alól, s kinevezte a pécsi irgalmasrendi Szent Sebestyén-templom kisegítő lelkészévé.

Kovács József püspöki titkár urat felmentette titkári és a Szent Mór Iskolaközpont iskolalelkészi megbízatásai alól és - ifjúsági, hivatás és ministráns referensi, ill. egyetemi lelkészi feladatait érintetlenül hagyva - kinevezte a Pécs-Jézus Szíve Plébánia káplánjává.

Molnár Erik szekszárdi káplán urat felmentette kápláni beosztása alól és püspöki titkárnak nevezte ki az Egyházmegyei Hivatalba. 

Mihovics Szebasztián újmisést Mohácsra, Miklovits Attila Tamás újmisést Szekszárdra helyezte káplánnak.

Pécsi Egyházmegyei Hivatal

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nagyboldogasszony főünnepe:
-
2024. 08. 15. - 2024. 08. 15.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség