A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda szeretettel hívja a leendő diákokat! A beiskolázással kapcsolatban az alábbiakban olvashatnak bővebben.

"Kedves Szülők! Szeretettel várjuk gyermekeiket a 2021/2022-es tanévben iskolánk első osztályaiba.

AZÉRT JÓ VÁLASZTÁS A KODÁLY...

  • ... mert kis létszámú osztályokban, szeretetteljes légkörben oktatunk-nevelünk. 

  • ... mert a katolikus értékek biztosítják a teljes emberré válás lehetőségét. 

  • ... mert emelt szintű ének-zene oktatás, kórus- élet folyik iskolánkban. 

  • … mert tevékenységbe ágyazott nyelvoktatással gazdagított angol-, német nyelvórákon tanulhatnak diákjaink.

  • ... mert sokszínű iskolai programok (közösségi, csapatépítő rendezvény, hangverseny, csendes nap, táborok) segítik a szabadidő hasznos eltöltését. 

  • ... mert szakkörök, foglalkozások gazdag választékát kínálja (többek között: kínai nyelv, scola, idegen nyelvi társalgás, kézműves foglalkozás, sporttevékenységek).

  • ... mert nagy hagyománnyal rendelkezik, melyet újszerű gondolkodásmóddal ötvöz oktatás és nevelés területén.

  • ... mert új, modern, gyermekbarát környezet várja a tanulókat.

  • ... mert a gyermekétkeztetés újragondolt, a gyermekek által kedvelt változatban kerül megvalósításra a jövő tanévtől.

  • ... mert mindenki számára jól megközelíthető helyen, a belváros központjában helyezkedik el.

Mivel iskolánknak beiskolázási körzete nincs, ezért szeretettel várunk minden családot, akiknek fontos a családias hangulat, gyermekközpontú nevelés, egyénre szabott gondoskodás.

A katolikus nevelés során az evangéliumi értékek állnak a középpontban. Számunkra fontos, hogy olyan családokkal működjünk együtt, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak gyermekük iskolai mindennapjairól. Hisszük, Önök azt szeretnék, hogy gyermekük könnyen boldoguljon az életben. Ezért mi vállaljuk, hogy a nevelésben Önökkel karöltve csiszoljuk gyermekük személyiségét.

kodály2

A stabil, keresztény értékrend képessé tesz a világban való eligazodásra, a szabad választás során a jó döntéshozatalra, segít gyermekeinknek abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberekké váljanak.

A betekintés részeként Iskolanyitogató alkalmakat és Nyílt napot is szervezünk, hogy minden iskolát választó szülőknek lehetősége legyen megismerni intézményünket, a leendő elsős tanítóinkat és minden fölmerülő kérdésre választ adhassunk.

Általános iskolai beiratkozás kijelölt napjai:

2021. április 15-16. (csütörtök-péntek)

02.05.mMolnár Piroska

"Diplomámat a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán szereztem 1985-ben ének-zene szakkollégiumi végzettséggel. 35 éve tanítok az iskolában, ahol egykor magam is diákként tanulhattam. Ez idő alatt volt két első osztályom, egy évig napközis nevelőként dolgoztam, majd hét osztályt tanítottam elsőtől negyedik osztályig.

13 éve látom el az ifjúságvédelmi feladatokat, fontosnak tartom a nehéz helyzetben lévő tanulók támogatását, segítését. Munkám során a nevelést és oktatást egységben szemlélem és kezelem. A tanulók teljes személyiségének fejlesztésére törekszem. Óráimon igyekszem harmóniát, biztonságot és elfogadó légkört teremteni. Tanítványaimat egymás elfogadására és tiszteletére nevelem.

Célom, hogy az első osztályba lépő gyermekek számára megkönnyítsem az óvodából az iskolába való átmenetet, egyéni képességeiknek megfelelően megtalálják saját helyüket, jól érezzék magukat, kiegyensúlyozott tanulókká váljanak. Hiszem, hogy mindenki jó valamiben.

Törekszem arra is, hogy a gyermekeknek az iskoláról ne csak a tanulás, hanem a közösségi rendezvények, a tartalmasan eltöltött szabadidős programok is eszükbe jussanak. Részt veszünk iskolai és iskolán kívüli eseményeken, szerepléseken. Szívesen készítem fel őket tanulmányi versenyekre, megmérettetésekre.

A gyermek sikere az én sikerem is, de igazán jó eredményt csak a szülőkkel együttműködve érhetünk el.

Sok szeretettel várom a leendő első osztályosokat!"

Piroska néni

Molnosné Pauza Viktória

kk2"Tanítói diplomámat a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Karán szereztem 2003-ban, majd 5 évvel később az ének-zene tanári szakot is elvégeztem. Pedagógusi hivatásomat 17 éve – volt általános iskolámban – a Kodályban kezdtem. Saját osztályom mellett az alsó tagozaton ének-zenét tanítok és a Picinyek kórusát vezetem. Az alapkompetenciák – írás, olvasás, számolás, stb. – elsajátítása mellett nagyon fontosnak tartom, hogy az óvodából érkező gyerekek ne veszítsék el kreativitásukat,

érdeklődésüket az iskolában sem, hisz mindenki tehetséges valamiben. A tanítás során igyekszem ezt változatos és játékos módszerekkel elérni. A hagyományos mellett szívesen alkalmazok digitális eszközöket, hangszereket az óráimon. A gyengébb képességű tanulókat felzárkóztató foglalkozáson fejlesztem, a tehetséges tanulóim pedig sikeresen szerepelnek vetélkedőkön, versenyeken.

Nagyon jó kapcsolatot ápolok a szülőkkel is, hisz a sikeres nevelés feltétele, hogy a szülő-gyerek-tanár hármasa harmóniában legyen. Ennek érdekében családi délutánokat tartunk, karácsonykor és tanév végén kis műsorokat adunk elő a szülőknek.

A tanítás mellett rendszeresen szervezek iskolán kívüli programokat a gyerekeknek: mozit látogatunk, kirándulunk. 2004 óta táboroztatok Balatonmárián és 8 éve pályázok az Erzsébet-program őszi-, tavaszi- és nyári táboraira is. Ezáltal azok a tanulóim is eljutottak egy hétre a Balatonra, akiknek az anyagi helyzete nem tette ezt lehetővé.

Szeretettel várok leendő osztályomba minden olyan kisgyereket, aki családjával szívesen lenne egy szerető és vidám közösség tagja!"

Viki néni

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 April
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Szekszárd -
2024. 04. 19. - 2024. 04. 19.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 04. 21. - 2024. 04. 21.
Lelki délutánok - Paks:
-
2024. 04. 21. - 2024. 04. 21.
Férfitalálkozó :
Paks -
2024. 04. 26. - 2024. 04. 26.
Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség