A Pécsi-Egyházmegyei Hitoktatási Iroda munkatársai nyílt levélben mondanak köszönetet a katekétáknak.

Főtisztelendő Hitoktató Atya!

Kedves Hitoktatók!

Tisztelt Szülők!

Kedves Gyerekek!

Szeretnénk az Egyházmegye nevében mindenkinek megköszönni, hogy ebben a kivételes tanévben a nehézségek, vírushelyzet, online oktatás ellenére kitartott a szolgálatban, segítette gyermekét a tanulásban és Te Kis, illetve Nagydiák elfogadtad a plébánosod, katekétád vezetését és igyekeztél ebben az új helyzetben is partner maradni! Folytattad azt az utat, amit közösen kezdtetek el az iskolában, plébánián.

Egyúttal köszönjük a köznevelési intézmények segítő együttműködését a tanulók elérésében, a tananyagok kiküldésében!

Szeretném megköszönni a hitoktató atyáknak, katekétáknak, hogy ebben a sok kihívást tartogatott tanévben, legjobb tudásukkal és elkötelezettségükkel végezték a hitoktatói szolgálatot.

Külön köszönöm azt a rugalmasságot és találékonyságot, valamint az új módszerek, technika iránti nyitottságot, mellyel a karantén ideje alatt folytatták a katekézist tanítványaik körében.

Nagy hálával köszönöm, hogy a sok elfoglaltságuk mellett tudtatok időt szakítani hétről hétre a digitális anyagok elkészítésére, a gyerekekkel való kapcsolattartásra. Ebben a nehéz időszakban tudtak a tanítványaik és családjaik számára „online” lenni.

Végeztünk egy kisfelmérést az online oktatás tapasztalatairól, illetve érkeztek hozzánk iskolai és szülői visszajelzések. Annak ellenére, hogy sokan panaszkodtak, hogy nem válaszolnak a gyermekek és úgy tűnik, hogy hiábavaló a sok erőfeszítés, érkeztek megerősítő, pozitív, köszönő visszajelzések. Iskolaigazgatók, látva a Kréta felületen a kiküldött anyagokat, ismerték el a hitoktatók munkáját; erkölcstant tanító pedagógusok kérték el az összeállított ppt-t; szülők jeleztek vissza, hogy milyen jó volt a gyermekükkel együtt tanulni és felfedezni az új ismereteket. Kistestvérek várták, hogy ők is megoldhassák a digitális egyszerűbb feladatokat. Jó volt látni a hitoktatói megosztásokban a diákoktól visszaérkező kreatív feladatmegoldásokat, egy-egy sikerült kenyérsütést, plakáttervet, templom-szelfit … stb.

Küzdelmes, időnként elszomorító, máskor felemelő, nehéz időszak volt, de a katekézis szempontjából biztos, hogy nem hiábavaló. Az Isten tervében meg van ennek az időszaknak a helye.

A szeptemberben elinduló tanév már nem lesz ugyan olyan, mint az előzőek, hiszen a megismert, megtanult új technikák, módszerek egészen biztosan meg fognak jelenni, be fognak épülni a katekézis módszertanába.

Lezárva ezt a különös és történelmi tanévet, kívánok pihentető, áldott nyári szabadságot!

A Jóisten áldása kísérje és a Szűz Anya oltalmazza további szolgálatukat!

Hitoktatási Iroda munkatársai

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó Telefon
2021 szeptember
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Közelgő események

Koordinátor találkozó:
Püspökség -
2021. 09. 24. -
Veni Sancte - PTE és PPHF:
Pécsi Székesegyház -
2021. 09. 24. -
Elmarad - Áldoztatók és igeliturgiát tartók képzése:
Magtár Látogatóközpont -
2021. 09. 25. -
Papi őszi rekollekció:
Pécs, Kőtár -
2021. 09. 28. - 2021. 09. 28.
Püspöki biztosok találkozója:
Pécs, Kőtár -
2021. 09. 28. - 2021. 09. 28.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

pem nek

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség