Bemutatkoznak a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium leendő elsős tanítói.

zsuzsaneni 1Csekőné Molnár Zsuzsanna vagyok. 33 éve vagyok a tanítói pályán. Munkám során számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában. Ha szívesen jönnek reggelenként, akkor tapasztalataim szerint a munkakedvük, teljesítményük is jobb lesz a nap folyamán. Az oldott, családias légkör, a játékos, tevékenységközpontú tanulás jellemzi mindennapjainkat. Fontosnak tartom, hogy minden gyerektől elvárjuk a maximumot a képességeihez mérten.

Iskolánkban a "guruló" rendszer nagyon jó lehetőség arra, hogy közel kerüljünk egyenként is a gyerekekhez. A tanítási órákon kívül a szabadidőben is viszonylag sok időt töltünk tanulóinkkal, amikor beszélgethetünk bármiről, ami a szívüket nyomja.

Nagy öröm látni, hogy a 6-7 éves kis elsős, aki még a cipőfűzőjét is alig tudja bekötni, 4 év múlva már mennyi mindent tud, milyen komoly ismeretekkel rendelkezik. Jó érzés, hogy ennek részese lehetek.

Örülök, ha egy gyengébb képességű kisgyerek nem keseredik el, hanem motiválható, és a legjobbat hozza ki magából. Öröm az is, amikor az érettségi előtt álló volt tanítványaim, nem fordítják el a fejüket köszönés helyett, hanem sokszor egy-egy alsóban történt élményüket emlegetik, ha összetalálkozunk.

 Bízom benne, hogy idén szeptembertől minél több kis elsőst bevezethetünk a betűk és számok birodalmába, támogathatjuk őket abban, hogy a bennük rejlő értékek, adottságok maradéktalanul felszínre kerüljenek a közös munka során.

erikaneni 1Feil Erika vagyok. 1994 óta (majdnem a kezdetektől) dolgozom ebben az iskolában. Nagyon szeretek a kicsikkel foglalkozni, jó látni a fejlődést, hogy mit érünk el 4 év alatt. Igyekszem az első osztályba lépő gyermekek számára megkönnyíteni az óvodából az iskolába való átmenetet, sok játékkal, játékos tanulással. Szeretném, ha megtalálnák helyüket, jól éreznék magukat, boldog tanulókká válnának. Hiszem, hogy a gyermekkori élményeik jelentősen meghatározzák a felnőttkori életüket. Fontos, hogy a gyerekek szeméből ne tűnjön el a csillogás!

Úgy gondolom, hogy mindenki jó, tehetséges valamiben, amit nekünk tanítóknak kell meglátni és erősíteni a gyermekekben.  Ezért a tehetségesebb gyermekeket tanulmányi versenyekre készítem fel, de ugyanolyan fontos számomra a lassabban haladók, lemaradók felzárkóztatása is.

Fontos, hogy a tanulás mellett más rendezvényeken is részt vegyenek, ezért ott vagyunk minden iskolai és sok iskolán kívüli eseményen.

A legnagyobb öröm, ha évek múltán is köszönnek, megismernek.

Mindent megteszek azért, hogy a leendő elsősök szüleivel is jól tudjunk együttműködni, hogy a gyermekeikben rejlő értékeket közösen felszínre hozzuk. Szeretettel és nagy örömmel várunk minden leendő kisdiákot!

Körösztös Tündi 1Körösztös Tünde vagyok. 1995 óta, szinte a kezdetektől dolgozom ebben az iskolában tanítóként. Nagyon sok kötődésem van ehhez az intézményhez a munkámon kívül is, hiszen mindkét gyermekem itt tanult 12 évig, és itt érettségizett.

Tanítói munkámban törekszem arra, hogy minden tanuló megértse a tananyagot és sikeresen vegye az akadályokat. Kitartóan, türelemmel igyekszem a lassabban haladó diákok tudását is csiszolni. A tehetséges tanulók fejlődését pedig differenciáltan, kreatív feladatok segítségével biztosítom.

A gyerekek teljes személyiségének fejlesztésére törekszem. Óráimon megpróbálok családias légkört teremteni. A gyerekeket egymás elfogadására, tiszteletére nevelem, és arra, hogy vegyék észre egymás értékeit. A csillogó szemű, rácsodálkozó tekintetek mindig lelkesíteni tudnak. A tudást, a keresztényi értékrenden alapuló elveket átadni, és idővel a munkájukban és viselkedésükben megtapasztalni nagyon csodálatos érzés.

Egy osztályt jó közösséggé formálni, látni 1. osztálytól 4. osztályig jellemfejlődésüket, mindig felemelő, és nagy kihívás. Megható például, amikor egy mese feldolgozása során magukra ismernek egy-egy szereplő tulajdonsága, viselkedése alapján. Ráébrednek, hogy miben lehetne változtatni az ő kis életükben, az osztályban róluk kialakult kép megformálásában. Fejlesztő pedagógusként pedig fontosnak tartom a nehéz helyzetben lévő, tanulási nehézséggel küszködő tanulók segítését. A lassabban haladó gyerekek munkáját különös gonddal segítem. Osztályomban az alapkompetenciák elsajátítását differenciálással, játékos módszerekkel, digitális eszközök használatával igyekszem elősegíteni. Így lehetőség nyílik a még sokoldalúbb motiválásra, hatékonyabb, színesebb órák megtartására.

Azt gondolom, egy osztályban akkor lehet sikeresen tanítani, ha elnyerjük a gyerekek bizalmát, szeretjük őket, és irányokat szabva, megpróbáljuk mindig a helyes úton tartani őket. A gyerekekkel töltött időben sokszor nem is az órákon, hanem a szünetekben, szabadibőben, kirándulásokon, programokon tudok leginkább közel kerülni hozzájuk. Ezért fontos, hogy minél több lehetőség nyíljon számukra a kötetlenebbül, szabadon eltöltött elfoglaltságok megteremtésére. Színházba járunk, kirándulunk.

Az osztályomban a szülők is aktív résztvevői a közösségi munkának. Iskolán kívüli programjainkon mindig sokan vesznek részt, a főzéssel egybekötött családi nap nagyon jó hangulatú, emlékezetes rendezvény. Közös gyertyagyújtással, ajándékkészítéssel, az adventi vásárunkkal minden évben közösen készülünk a karácsonyra. A legnagyobb öröm, amikor a mostani osztályunk diákjai azt mondják, de kár, hogy mi nem megyünk velük a felsőbe, és kár, hogy majd jövőre nem lehetünk a tanítóik.

Szeretném, ha ezt érezhetném a leendő elsőseim négy éve során, és nagyon jó szülői és osztályközösséggé tudunk majd formálódni.

Szabina 1Gutveiler Szabina vagyok, frissdiplomás tanító. 12 évig diákja voltam ennek az iskolának, ezért is öröm számomra, hogy visszatérhettem immár pedagógusként. Szeptembertől a leendő kis elsősökkel kezdem meg a tanévet, amit nagy örömmel várok a szépségével és a kihívásaival együtt, mert hiszem, hogy ez a szakma pont a sokszínűségétől ennyire csodálatos. Vallom, nem elég a gyermekek tanítójának lenni, bizonyos szinten a bizalmasukká is kell válni. Bíztatni őket, és mellettük lenni a sikereik során, például mikor hibátlan házi feladatot írnak vagy jól sikerül a dolgozat. Ugyanakkor ott kell lenni velük akkor is, amikor akadályba ütköznek és bíztatni őket, hogy a kitartó munka kifizetődik.

Munkám során, előnyben részesítem az interaktív tábla használatára alapuló oktatást. Úgy gondolom, a gyerekek számára hatalmas motivációs erővel bír. A digitális eszközök amellett, hogy figyelemfelkeltőek, számos lehetőséget hordoznak magukban.

A tanulmányi munkát új köntösbe bújtatják. Célom megszerettetni a tanulást a gyerekekkel, mert hiszem, hogy alsóban dől el minden, a gyermekek iskoláról, jövőről alkotott képével kapcsolatban. Bízom abban, hogy tanítványainknak rengeteg örömben, élményben lesz részük az iskolában és lelkesen érkeznek az első becsengetésre.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Paks -
2024. 04. 26. - 2024. 04. 26.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 04. 28. - 2024. 04. 28.
Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.
Egyházmegyei szabadegyetem 2024/3:
-
2024. 05. 08. - 2024. 05. 08.
Hittanolimpia a Magtárban:
-
2024. 05. 09. - 2024. 05. 09.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség