A Pécsi Egyházmegye 2023-ban is hittanolimpiát hirdet 5-6. és 7-8. osztályos diákok 4-4 fős csapatai részére. Idén a Pécsi Egyházmegye, valamint annak kegyhelyei és templomai történetének ismeretéről adnak számot a versenyzők, akiknek feladata lesz saját egyházközségük nagyköveteként plébániájuk bemutatása is. Jelentkezési határidő: február 28.

A vetélkedő idei témája: A mi plébániánk, helyünk az Egyházmegyében

  • plébániánk története, jellemzői, érdekességei, élet a plébánián
  • a Pécsi Egyházmegye történetének főbb mozzanatai (alapítás, terület, szerzetesrendek), nevezetességei (Püspökszentlászló), templomok (székesegyház, dzsámi, Kálvária kápolna, Mohácsi fogadalmi templom, Szekszárdi belvárosi templom és Remete kápolna, a bátaszéki Szent Orbán kápolna), zarándokhelyek (Báta, Máriagyűd)
  • Pécsi püspökök az egyházmegye kezdeti időszakában (az első 2 püspök) és napjainkban (21. században)

A felkészüléshez ajánlják a szervezők:

Előkészületet igénylő feladatok:

  • A csapat tagjai, plébániájuk nagyköveteiként mutassák be saját egyházközségüket! A max. 3 perces „előadás” kivitelezésének csak a fantázia szab határt, szerepelhet benne videó, kép, zene (a bemutatásokhoz technikai feltételeket biztosítanak).
  • A csapat szabadon választott technikával készítsen el egy olyan alkotást (pl. szobor, makett, plakát, zászló stb.), ami megjeleníti plébániájuk legfontosabb, legérdekesebb jellemzőit! Az elkészített munkát max. 2 perc időtartamban kérik majd bemutatni.

A szervezők a versenyen a tavalyi évhez hasonlóan, idén is meleg ebéddel várják a gyerekeket és a kísérő hitoktatókat.

A versenyt 2023. május 10-én, 9-13 óra között a Magtár Látogatóközpontban rendezik meg. Jelentkezni 4-4 fős csapatokban lehet. Jelentkezéskor kérik megadni a hitoktató nevét, a települést, a plébániát, a korosztályt és a résztvevők létszámát. További információk kérhetők: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! 
Jelentkezés: https://forms.gle/7WMGK6iuYRunxNkPA

Jelentkezési határidő: 2023. február 28.

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

No events

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség